„Svatko bi želio savršenoga bračnog partnera, ali malo tko bi to želio postati”, ovako otprilike glasi sažetak svjedočanstva bračnog para Katanović iz Križevaca, koji su progovorili o svome dugogodišnjem bračnom iskustvu, ali i o iskustvu rada u programu „Ljubav i poštovanje”, čiji su provoditelji.

Danijel i Ivana Katanović, u Ciklusu o ljubavi fra Stjepana Brčine na zagrebačkom Svetom Duhu, posvjedočili su mladima o svome predbračnom i bračnom hodu, kako su prohodali nakon dugogodišnjeg prijateljstva, ali i o tome kako su na sredini svoga predbračnog hoda, kad je zaljubljenost popustila, morali prelomiti hoće li nastaviti hodati jedno s drugime ili ne, piše muzevnibudite.com.

To im je iskustvo dalo da razlikuju ljubav i zaljubljenosti, a spoznali su i da je sama ljubav zapravo odluka, a emocije vrlo prevrtljiva stvar. Nedugo nakon navedene odluke zaručili su se, nedugo zatim i vjenčali, a danas, nakon više od 15 godina braka, roditelji su četvero djece.

Bračno iskustvo otvorilo im je pak nove horizonte, na kojima su spoznali koliko su zapravo različiti, ali i da to samo po sebi nije loša stvar. Kako je rekao Danijel, Bog je dopustio te razlike između supružnika, između muškarca i žene, kako bi svakoga od nas izvukao iz svoje sebičnosti. Štoviše, same bračne parove spojile su na početku određene razlike i suprotnosti.

Na temelju svoga bračnog iskustva i na temelju knjige „Ljubav i poštovanje” pokrenuli su grupe za bračne parove, zaručnike, ali i samce, koje je u samo nekoliko godina prošlo stotinu parova, a na kojima sa sudionicima prolaze važne teme koje mogu poboljšati njihov odnos s bračnim partnerom, sa samim sobom, ali i s Bogom.

Više o tečaju, ali i o samim provoditeljima, pogledajte u videu:

Danijel i Ivana Katanović: ‘Svi žele savršenoga bračnog partnera, a malo tko bi to želio postati’