U povodu 666. rođendana i obilježavanja Dana grada u dvorani Domoljub održana je svečana sjednica Gradskog vijeća.

Uručene su nagrade najzaslužnijim pojedincima i kolektivima u domeni gospodarstva, medicine, prosvjete, kulture, humanitarne djelatnosti i braniteljske populacije. Nagrade je uručivao gradonačelnik Mišel Jakšić.

Zahvalio je svim sugrađankama i sugrađanima ‘jer je naša dama (grad Koprivnica, op.a.) sve mlađa, razigranija i ljepša’.

– Živimo u posebno zanimljivim vremenima, naučili smo živjeti s pandemijom i potresima, danas gledamo tragične slike rata koji nije toliko daleko od nas, i taj rat nosi i zonu ekonomske i energetske neizvjesnosti. Naravno, kad sve to pobrojimo, svjesni smo koliko je izazova pred svima nama i koliko je neizvjesnosti oko svih nas, to je ljudski i razumljivo. Upravo u tim vremenima se znamo okrenuti oko sebe i pružiti ruku solidarnosti onima kojima je to potrebno i uputiti riječi podrške i utjehe. Naša Koprivnica je i u tim, težim vremenima, pokazala crtu solidarnost i otvorenosti to je ono što me kao Koprivničanca puni posebnim ponosom – kazao je.

Koprivnica: Sve?anom sjednicom obilježen 666. ro?endan grada

Dodao je kako ga veseli što sve više prevladava uvjerenje da su rad i znanje ono što osigurava razvoj, a ne krupni kapital i ekstra profiti.

Osvrnuo se i na uspjeh Podravke koja ove godine slavi 75 godina postojanja te naglasio kako mu je posebno drago što su se Podravkini kuhari vratili na male ekrane, ali i što su u Podravki u tijeku novi veliki građevinski projekti.

Medalje Grada Koprivnice za humanost i osobit doprinos na području dobrovoljnog darivanja krvi primili su Ivan Kukec, Ivica Gašparić, Mirko Hemetek i Srećko Tvorić.

Medalju grada za sveukupni doprinos razvoju sporta u Koprivnici primila je Ivana Martinčić, Krešimir Papac primio je medalju za izuzetan doprinos u Domovinskom ratu i ustrojavanju Policijske uprave Koprivničko-križevačke, Marina Tomac Rojčević primila je medalju za izuzetan doprinos promicanju zdravog načina života za cijelu obitelj, Mirku Kvakariću uručena je medalja za sveukupni doprinos sportskom novinarstvu i promociji lokalnog sporta, a Narcisi Kolar za sveukupni doprinos uključivanju učenika sa teškoćama u razvoju i promicanju prihvaćanja različitosti među učenicima.

Plaketa Grada Koprivnice dodijeljena je obrtu za proizvodnju, trgovinu i preradu voća JARA, vlasnika Davora Miklošića, za sveukupni doprinos humanitarnom radu i zdravom načinu života, Karate klubu Podravka za izuzetan doprinos razvoju, djelovanju i promicanju karate sporta te 50. obljetnicu osnivanja kluba, Športsko ribolovnom klubu „Koprivnica“ za sveukupni doprinos očuvanju prirode, promociji ribolova i turističke ponude Grada Koprivnice te 70. obljetnicu osnivanja Kluba, Udruzi žena „Hrvatska ruža“ Jagnjedovec za sveukupni doprinos očuvanju tradicije i unapređenju društvenog života Grada Koprivnice i 40 godina djelovanja te tvrtki VEMO Trade d.o.o. Koprivnica za sveukupni doprinos razvoju gospodarstva i društveno odgovornom poslovanju u Gradu Koprivnici.

Uime svih nagrađenih kratkim govorom zahvale prisutnima se obratila Marina Tomac Rojčević, dobitnica medalje Grada. U glazbenom dijelu programa nastupili su Rajnard, Marin i Helena Hrašćanec, Nikola Milosavljević te The Gentelman.