Nezavisna vije─çnica s liste HSLS-a Ivana Jurkovi─ç Pi┼í─Źevi─ç nova je predsjednica ┼Żupanijske skup┼ítine Bjelovarsko-bilogorske ┼żupanije, a njezini zamjenici su Ivan Beljan (DHSS) iz redova vladaju─çe koalicije te Mario Presko─Źil (Damir Bajs NL) iz oporbe.

Konstituiraju─ça sjednica ┼Żupanijske skup┼ítine Bjelovarsko-bilogorske ┼żupanije odr┼żana je u ─Źetvrtak, a vladaju─çu koaliciju ─Źine HDZ, HSLS i DHSS s 19 vije─çnika, dok su u oporbi Damir Bajs NL, SDP i Domovinski pokret s 18 vije─çnika. ─îlanovima novog saziva ┼Żupanijske skup┼ítine ─Źestitao je bjelovarsko-bilogorski ┼żupan Marko Maru┼íi─ç (HDZ) te im po┼żelio da rade za dobrobit stanovnika ┼żupanije.

Izbor predsjednice ┼Żupanijske skup┼ítine nije bio jednostavan jer je u jednom trenutku predsjednik HSLS-a Dario Hrebak prijetio da ─çe napustiti pregovore o vladaju─çoj ve─çini jer su u HDZ-u predlagali rotiraju─çe mjesto predsjednika na kojemu su se trebali izmijeniti ─Źlan HDZ-a, ─Źlan DHSS-a i ─Źlan HSLS-a. Pregovori su ipak uspje┼íno okon─Źani, a mjesto predsjednice Skup┼ítine pripalo je vije─çnici s HSLS-ove liste.

Mjesto predsjednika Gradskog vije─ça u Bjelovaru pripalo je HDZ-u.

(Hina)