Na svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom Dana Zagrebačke županije, zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović, zajedno s potpredsjednikom Županijske skupštine Matom Čičkom, dodijelio je javna priznanja Zagrebačke županije za 2022. godinu.

Priznanja su uručena iznimnim pojedincima, udrugama i društvima zaslužnima za gospodarski, društveni i kulturni razvoj Zagrebačke županije te njeno promicanja u zemlji i svijetu, javljaju iz županijske uprave.

Jedna od ovogodišnjih dobitnica Nagrade Zagrebačke županije za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu je mlada talentirana sopranistica Josipa Bilić iz Donjeg Stupnika.

Diplomirala je s pohvalama na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu te je još kao studentica ostvarivala zapažene nastupe na domaćim i međunarodnim pozornicama. Dobitnica je brojnih nagrada, od kojih se posebno ističe prošlogodišnja Nagrada hrvatskog glumišta za najboljeg mladog umjetnika do 30 godina.

„Nakon ove dvije covid godine svaka nagrada ima još veću težinu, meni i svim drugim dobitnicima javnih priznanja ona je potvrda da smo na pravom putu i da svako odricanje ima smisla“, zahvalila je Bilić koja je ujedno i godinama bila stipendistica Zagrebačke županije.

„Stipendija Zagrebačke županije uvelike mi je pomogla prilikom studiranja na Muzičkoj akademiji, poticala me da održavam svoj akademski prosjek, odnosno uspjeh“, rekla je Bilić koja ovog ljeta nastupa na Dubrovačkim ljetnim igrama.