[VIDEO/FOTO] Policija i gradonačelnik u zajedničkoj akciji u Križevcima / Pogledajte što se događalo u centru grada

29. listopada 2019. Autor: prigorski.hr Križevci [VIDEO/FOTO] Policija i gradonačelnik u zajedničkoj akciji u Križevcima / Pogledajte što se događalo u centru grada


Kako bi se smanjilo stradavanje pješaka u prometu u povodu obilježavanja Svjetskog dana pješaka, Policijska uprava koprivničko-križevačka je u suradnji s gradovima Koprivnica, Križevci i Đurđevac u utorak od 10 do 12 sati, provodi preventivnu akciju „Dan ljubaznosti u prometu“.

– Kao i prošle godine, i ove godine obilježavamo taj dan. U ime policijske postaje u suradnji sa Gradom Križevcima i gradonačelnikom, vozače koji poštuju prometne propise, a posebno koji poštuju prednost pješaka danas smo darivali simboličnim poklonima, penkala i blokove, dok su iz Gradske uprave dijelili čokoladice kako bi izrazili poštovanje prema tim ljudima – kazao je Ivan Pukec, načelnik Policijske postaje Križevci.

Cilj je senzibilizirati vozače motornih vozila na stradavanje pješaka, te istima ukazati na činjenicu da nepoštivanje prometnih propisa i nepropuštanje pješaka koji se kreću ili se spremaju kretati obilježenim pješačkim prijelazima uvelike doprinosi teškom stradavanju pješaka u prometu na cestama.

– Nastojimo se svake godine uključiti u ovu akciju i dati podršku, ovo je sad treću godinu zaredom. Dakle, bitno nam je preventivno djelovanje i osvješćivanje važnosti odgovornog ponašanja u prometu. Danas su svi zaustavljeni vozači pokazali iznimno razumijevanje za pješake i tako i treba biti – kazao je gradonačelnik Mario Rajn.

Dodao je kako je centar Križevaca vrlo intenzivno i prometno napučen pa su mnogobrojni pješaci i učenici i sugrađani na koje itekako treba paziti.

prigorski.hr

Facebook Comments