VIDEO Dječji vrtić u Vrbovcu i sportska dvorana u Lonjici posvađali vijećnike, Sudinec i Fašaić napustili sjednicu

13. rujna 2018. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno VIDEO Dječji vrtić u Vrbovcu i sportska dvorana u Lonjici posvađali vijećnike, Sudinec i Fašaić napustili sjednicu


Sjednica Gradskog vijeća Grada Vrbovca održana je u srijedu, a povišeni tonovi mogli su se čuti i tijekom rasprave o Dječjem vrtiću u Jugu i sportskoj dvorani u Lonjici.

Naime, vijećnici su trebali dati suglasnost za provedbu ulaganja unutar mjere 7.4.1 „Ruralnog razvoja Republike Hrvatske“, za izgradnju Dječjeg vrtića u Vrbovcu i sportske dvorane u Lonjici.

Vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj rekao je kako će se Dječji vrtić Vrbovec graditi po projketu od pet skupina. -Tri su vrtićke i dvije jasliče za 78 djece. Vrijednost projekta je 9,200 milijuna kuna, a dvorana u Lonjici je višenamjenska sportska dvorana površine 3717 kvadratnih metara, a vrijednost je 9.3 milijuna kuna – kazao je u uvodnom obrazloženju Kralj.

kralj

Projekt dvorane donio je povišene tonove vijećnika, koje je zanimala ekonomsku opravdanost projekta.

Vijećnik Damir Fašaić (HDZ) izrazio je nezadovoljstvo što materijali za Vijeće nisu pristigli na vrijeme. -Gradonačelnik je rekao da su troškovi Poduzetničkog inkubatora 20 milijuna kuna i da je to neisplativ projekt, a ulaganje u dvoranu je kao isplativo. Tko će upravljati s dvoranom? Piše da će se dvorana koristiti u komercijalne svrhe i to oko 4,5 sata dnevno. Na Grad otpada 1,8 milijuna kuna. Imamo dvije dvorane u Vrbovcu, možda je bolje platiti najam pa da djeca imaju besplatno dvoranu – kazao je Fašaić.

fasaic

Kralj je Fašaiću spočitnuo dvoranu za hrvače koja je koštala 1,5 milijun kuna. -Dvorana u Lonjici će biti i za tjelesni i za koncerte, može se održati i misa i brojni sportski događaji – naglasio je Kralj i dodao kako smatra da nekom smeta što se gradi u Lonjici.

Vijećnik Tihomor Antolković (SDP) rekao kako je projekt sportske dvorane prije godinu i pol u svoj program uvrstio i bivši gradonačelnik Bregović. – Projekt je važan za razvoj cijelog Vrbovca i ruralnom području treba ponuditi sadržaje. Iz fondova EU se nudi 90 posto sredstava. Zašto bi netko bio protiv dodatnih sadržaja u Vrbovcu – rekao je Antolković.

antolkovic

Vijećnik Dražen Sudinec (Reformisti) rekao je kako je “gradonačelnik fulao ceo fudbal”. -U prošlom razdoblju smo i mi podržavali dvoranu, a gradonačelnik je postao moćna osoba jer dobiva 12 milijuna kuna od Vlade RH. Krivim sve vijećnike u poziciji koji šutke sve podržavate. Projekt je tada koštao milijun kuna, a sada je 9,3 milijuna.

sudinec

Rekli smo da nam treba vrtić, kupljeno je zemljište, a tko je uopće dokazao da nam vrtić treba. Postoje i privatni vrtići. Koliko nam mjesta u vrtićima fali? Koliko će investicija iznositi pod djetetu?- upitao je Sudinec smatrajući kako projekt Poduzetničkog centra ima veću težinu.

vijece

“Sigurno vam je teško što 11 i nešto milijuna kuna koje će dobiti Grad Vrbovec ne bude završilo u vašem džepu”- poručio je Kralj Sudincu. U tom trenutku se s mjesta podigao nezavisni vijećnik Darko Dananić i povišenim tonom rekao “Je li to način komuniciranja s govornice. Da je Sudinec i najveći lopov ne možeš mu to govoriti s govornice”.

dananic

Kralj je dobacio kako on može reči čovjeku sve što ga ide, a zatim je redsjednik Gradskog vijeća Dejan Jaić zatražio smirivanje situacije bez upućivanja teških riječi.

Vijećnik Damir Tomljenović (HDZ) je s mjesta poručio gradonačelniku da neka prestane lupati gluposti s govornice.

Denis Kralj se nakon vike u vijećnici ispričao i napomenuo kako mu je teško razgovarati s čovjekom koji govori nebulozne stvari i pita imamo li potrebe za vrtić. – Prošećite malo ulicom i vidjet ćete postoji li potreba za vrtićem- poručio je Kralj Sudincu, na što mu je vijećnik Reformista s mjesta rekao kako analizu ne radi ulica.

Na kraju je prijava projekta izglasana s 12 glasova “za”, 2 suzdržana i jednim protiv. Nastavak rasprave oko ove točke dnevnog reda pogledajte u videu, a nakon povišenih tonova tijekom rasprave vijećnici Dražen Sudinec i Damir Fašaić napustili su sjednicu.

Spomenimo i da je prijava projekta izgradnje i opremanja novog dječjeg vrtića u Jugu jednoglasno prihvaćena s 15 glasova “za”.

prigorski.hr