[VIDEO] Čelni čovjek Podravke Marin Pucar: Podravka ima dovoljno sirovina za proizvodnju u narednih pet mjeseci, žita imamo dovoljno za opskrbu cijele Hrvatske, a prodaja Lupoceta će u prva četiri mjeseca doseći godišnju razinu

17. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno [VIDEO] Čelni čovjek Podravke Marin Pucar: Podravka ima dovoljno sirovina za proizvodnju u narednih pet mjeseci, žita imamo dovoljno za opskrbu cijele Hrvatske, a prodaja Lupoceta će u prva četiri mjeseca doseći godišnju razinu


Marin Pucar, čelni čovjek Podravke danas je ispred središta kompanije održao konferenciju za medije na temu situacije s koronavirusom. Pucar je istaknuo kako je Podravka formirala krizni stožer koji je dnevno na liniji sa svim relevantnim službama u gradu, županiji i na državnom nivou.

– Do sad najvećih problema imali smo u samom transportu kako u nabavi sirovina i ambalaže tako i u otpremi robe. Kroz vikend je bilo dosta aktivnosti da se kamioni propuste kroz Sloveniju i Mađarsku, sve je to riješeno i danas sve tvornice rade u tri i četiri smjene – istaknuo je Pucar.

Naglasio je kako nema straha da u kontinuitetu fali Podravkinih proizvoda na policama supermarketa.

– Zbog navale, moguće je da u nekom trenutku na pola dana fali određenih proizvoda, no to je kratkotrajno. Svaki dan imamo rekordne isporuke prema našim kupcima. Neki su povećali potražnju duplo za našim proizvodima – rekao je Pucar.

Kazao je kako se u ovoj situaciji pokazalo koliko je strateški važna prehrambena industrija. Dodao je kako je Podravka jedini proizvođač i prerađivač rajčice, isto tako jednina tvornica za konzervirano povrće je unutar Podravkinog sustava.

Istaknuo je kako u isporuci sve robe Hrvatska ima prioritet nad drugim zemljama.

-Nisu to neke profitabilne industrije, no zbog tradicije nismo se htjeli u Podravki riješiti te proizvodnje. Tako da sada se pokazuje ispravnim naše promišljanje. Podravka osigurava samodostatnost hrvatskom stanovništvu i nemamo nekih većih nestašica prehrambenih proizvoda- kazao je Pucar.

Rekao je kako je u kontaktu i s Hrvojem Kolarićem, predsjednikom uprave Belupa koji mu je kazao kako će u prva četiri mjeseca ove godine dostići godišnju proizvodnju Lupoceta. – Toliko su povećane narudžbe i povećana prodaja u ljekarnama da i tu zadovoljavamo potrebe Hrvatskog stanovništva – rekao je.

Pucar je istaknuo kako Podravka u ovom trenutku ima odgovornost zadovoljiti hrvatske potrebe, što ona i čini.

– Mjere koje je Vlada donijela su hvalevrijedne. Ovisno o budućim događanjima, vjerojatno će se one morati i nadopunjavati – dodao je.

Istaknuo je kako Podravka trenutno ima dovoljno zaliha za osiguravanje gotovih proizvoda u narednih četiri do pet mjeseci. – Izuzetno bitno je da je Podravka funkcionirala i u najcrnjim danima Domovinskog rata – rekao je.

Pucara veseli da su u suradnji s ministarstvima imali pomoć oko preuzimanja kamiona koji su bitni za sirovine i ambalažu koje nema na domaćem tržištu.

– Podravkin mlin je na vršnim kapacitetima. Mlin radi i nedjeljom, proizvodnja je na maksimumu. Brašno direktno odlazi u trgovine. Brašna, odnosno pšenice u silosima ima dovoljno da se osigura Hrvatsko, ali i lokalna tržišta. Na sreću pšenica je jedna od sirovina u kojoj je Hrvatska samodostatna u ovom trenutku – zaključio je Pucar.

Kompletnu izjavu predsjednika uprave Podravke, pogledajte u videu.

 

Facebook Comments