Nogometni klub Radnik Križevci ispisuje povijest nastupima i pobjedama u Drugoj nogometnoj ligi, a u srijedu će na Gradski stadion u Križevcima doći Šibenik. Snage će Križevčani i Šibenčani odmjeriti u kup susretu. Utakmica počinje u 15.30 sati.

Nogometna povijest iznjedrila je nekoliko braće koji su ostvarili svjetsku nogometnu slavu, a u Hrvatskoj Nogometni klub Radnik Križevci ima čak tri puta po dvoje braće koji zajedno igraju u klubu. Razgovarali smo sa sjajnim sportašima, braćom Srbljinović, Tihelka i Mladen i nek ostane zapisano da su svi nogometne korake započeli u Križevcima, gdje danas svi igraju sjajan nogomet.

Krunoslav Srbljinović (27) nogometnu karijeru započeo je u Križevcima, a njegov brat Mihael Srbljinović (19) također je nogometni put započeo u Križevcima.

Mateo Tihelka (26) na nogometni put krenuo je u Križevcima, a i brat Luka Tihelka (27) karijeru je započeo u Križevcima.

I Hrvoje Mladen (27), kapetan Radnika Križevci prve nogometne korake napravio je u Križevcima, a njegov brat Mihael Mladen (23), naravno, nogometni put započeo je u Križevcima.

radnik krizevci

Braća Srbljinović kazala su da bi htjela igrati i s trećim bratom Tomislavom Srbljinovićem, kapetanom u prvoligašu Rudešu, ali da će se to ipak teško ostvariti. -Zasad su putevi samo nas dvoje spojili, ali tko zna. Zadovoljan sam s atmosferom u klubu i rezultatima. Osobno nisam očekivao da ćemo ovako dobro krenuti. Super su dečki, radimo odlično i rezultati to pokazuju – kazao je Krunoslav Srbljinović.

Mihael Srbljinović rekao je kako je zadovoljan s ekipom i da je cilj pobjednički ritam držati i dalje.

Mateo Tihelka nam je rekao kako je naporan rad na treninzima urodio plodom. – Zadovoljni smo u klubu i napokon je dobra ekipa na okupu, a to se i pokazalo posljednje dvije godine. Na nama je samo da radimo i rezultati će doći – rekao je Mateo Tihelka.

Luka Tihelka osvrnuo se na kup utakmicu protiv Šibenika. -Čeka nas težak protivnik, ali igramo doma, borit ćemo i što bude – kazao je.

Hrvoje Mladen rekao je kako su Šibenčani favoriti u kup susretu, ali dolaze u Križevce. -Tko god da dođe k nama neće mu biti lagano – rekao je Hrvoje Mladen

Mihael Mladen kazao je kako Šibenik igra u rangu više. -Dolaze kao favoriti, ali mi jako dugo nismo izgubili utakmicu na domaćem terenu. Stvorili smo priču da se iz Križevaca teško uzimaju bodovi, a u ovom slučaju prolazak. Vjerujem da će se tradicija nastaviti – rekao je Mihael Mladen. Pogledajte video.