Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu zajedno sa Središnjim savezom hrvatskih uzgajivača simentalskog goveda na 29. Jesenskom međunarodnom bjelovarskom sajmu organizirali su državnu stočarsku izložbu simentalske pasmine goveda.

Austrijski sudac Georg Steiner proglasio je šampionkom kravu Elenu u vlasništvu Božidara Domitrana iz Martinščine u Krapinsko-zagorskoj županiji, a šampionsko zvono najboljoj su kravi u Hrvatskoj oko vrata stavili pomoćnik ministrice poljoprivrede Zdravko Barać i ravnateljica Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu Darja Sokolić.

Novčana nagrada iznosila je 2000 kuna za šampionsko grlo, a nagradu je uručio predsjednik H.U.SIM-a Damir Horvatić. Nagrade su osigurali i Nova Genetic, Belje, Patent CO, Fanon i Konta.

domitran3

-Imama 68 krava i 40-ak grla podmlatka. Tako je već 20-ak godina i ne smanjujemo broj grla.  Cijena mlijeka je loša. Otkupna cijena je podignuta smo za nekih 10-15 lipa. Uspijevamo se pokriti s većom proizvodnjom mlijeka, imamo oko 29 kilograma mlijeka po kravi. Vlastite zemlje imamo oko 50 kektara i oko 70 hektara u najmu – rekao je Domitran.

Pogledajte video s izložbe.