Križevački grkokatolički biskup mons. Milan Stipić u nedjelju 19. prosinca uputio je uputio je božićnu čestitku grkokatoličkim vjernicima, video s porukom križevačkog vladike prenosimo u cijelosti.

Na službenim mrežnim stranicama Hrvatske biskupske konferencije (HBK) navodi se da je otac Milan Stipić, protojerej stavrofor, rođen 28. prosinca 1978. u Bosanskom Novom (Bosna i Hercegovina) od oca Vladislava i majke Vesne. Djetinjstvo je proveo u Lipiku gdje je i kršten. Osnovnu školu pohađao je u Lipiku, a zbog ratnih zbivanja školovanje je nastavio u Zagrebu i u Čazmi.

Nakon osnovne škole 1993. upisao je Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju u Zagrebu i započeo svećeničku formaciju u Međubiskupijskom dječačkom sjemeništu. Godine 1997. ulazi u Grkokatoličko sjemenište Križevačke eparhije i studira na Katoličkom Bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Uz redovni studij aktivno se bavi crkvenom glazbom istočnog obreda.

Za đakona je rukopoložen 8. studenoga 2002. u konkatedrali svetih Ćirila i Metoda u Zagrebu, a svećeničko rukopoloženje primio je 18. listopada 2003. u grkokatoličkoj katedrali Presvete Trojice u Križevcima. Iste godine započinje službu župnika u grkokatoličkim župama Kašt i Radatovići u Žumberačkom dekanatu. Godine 2007. dobio je naslov protojereja i preuzeo pastoralnu skrb za grkokatolike u Dalmaciji. Od 2012. župnik je u Jastrebarskom.

Osim hrvatskoga, govori ruski i ukrajinski jezik.

Papa Franjo imenovao ga je za apostolskog upravitelja sede vacante (dok je biskupska stolica upražnjena) Križevačke eparhije 18. ožujka 2019., a 8. rujna 2020. križevačkim biskupom. Za biskupa je zaređen 17. listopada 2020. u Križevcima.