[VIDEO] Bjelovarski policajac šesta zaražena osoba na području županije // Djelatnicima Doma zdravlja i bolnice uručeni zaštitni viziri

3. travnja 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno [VIDEO] Bjelovarski policajac šesta zaražena osoba na području županije // Djelatnicima Doma zdravlja i bolnice uručeni zaštitni viziri

Damir Spehar/PIXSELL


U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena je šesta zaražena osoba koronavirusom. Dvije zaražene osobe koje se vode pod statistiku zaraženih za područje županije imaju samo prebivalište na području Bjelovarsko-bilogorske županije, a testirani su i liječe se na području grada Zagreba.

-U zadnja 24 sata u Općoj bolnici Bjelovar testirano je pet osoba. Od toga jedna osoba je pozitivna. Od trenutka kada smo dobili nalaz, stupili smo u kontakt s epidemiologom koji je promptno reagirao i poduzima mjere na terenu. Riječ je o muškoj osobi iz Bjelovara- rekao je Ali Allouch, ravnatelj Opće bolnice Bjelovar .

Damir Bajs, župan Bjelovarsko-bilogorske županije istakuo je kako do povećanja broja zaraženih osoba koronavirusom u županiji.

– Radi se o šestom slučaju, a riječ je o pripadniku Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske koji je bio na zadatku izvan županije. Kada se vratio, nije radio u službi, ali kada su se pojavili zdravstveni problemi i kada je testiran utvrđeno je da je zaražen koronavirusom. Naše službe intenzivno rade na tome da se utvrde svi njegovi kontakti, da se napravi sve što je potrebno da se temeljem toga izvrše analize ili testovi ako je to potrebno. Njegovi kolege u Hrvatskoj koji su bili s njim su pod istim tretmanom. On se sada nalazi u samoizolaciji. Nema težih zdravstvenih problema zbog kojih bi trebao biti smješten u bolnici – istaknuo je Bajs.

Djelatnicima Doma zdravlja i bjelovarske Opće bolnice uručeni su zaštitni viziri, koje su izradili djelatnici županijske Ustanove za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom “Suvenir Arbor” i članovi gradske Zajednice tehničke kulture. Zaštitni viziri mogu se upotrebljavati više puta, a danas ih je uručeno 20-ak, što je tek prvi dio pošiljke.

-Slušajmo i dalje i pridržavajmo se savjeta struke, jer samokontrolom smanjujemo mogućnost širenja zaraze. Budimo pametni i odgovorni na dobrobit nas samih, naših obitelji i cijele zajednice – zaključili su iz županije.

Facebook Comments