Ruske postrojbe iz Bjelorusije prodrle su u četvrtak u područje blizu bivše nuklearne elektrane Černobil, izjavio je savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova, dok se borbe nastavljaju širom zemlje.

Dijelovi južne hersonske oblasti više nisu pod ukrajinskom kontrolom. Rusija je napad izvršila iz pravca Krima. Lokalno ukrajinsko vodstvo u Donecku objavilo da su ruske snage pogodile tamošnju bolnicu, ubivši pritom četiri osobe.

Ukrajinska policija objavila je ranije u četvrtak da je Rusija izvela 203 napada od početka dana i da se borbe odvijaju na gotovo cijelom ukrajinskom teritoriju. Najmanje 40 ukrajinskih vojnika i desetak civila poginulo je u četvrtak u prvim satima ruske invazije na Ukrajinu, a na području regije Harkova poginuo je dječak kada su granate pogodile stambenu zgradu, objavila je hitna služba.

Na Trgu Francuske republike u Zagrebu, okupili su se Ukrajinci kako bi prosvjedovali protiv ruskog napada na njihovu državu.

Prosvjednici su pjevali ukrajinske pjesme i razvili ukrajinsku zastavu. Razvukli su transparente ispred veleposlanstva s porukama: “Rat je zločin protiv čovječanstva. Rusija je agresor, a invazija Ukrajine rat”, “Zaustavite rat u Ukrajini!” Pogledajte video.