Vettel: ‘Ako se ništa ne promijeni, formula 1 može nestati’

12. listopada 2021. Autor: prigorski.hr Sport Vettel: ‘Ako se ništa ne promijeni, formula 1 može nestati’


Četverostruki svjetski prvak u formuli 1, njemački vozač Sebastian Vettel razmišlja o budućem zanimanju nakon što završi vozačku karijeru, a nije isključio mogućnost da ostane vezan uz sport u kojem je stekao slavu, a za kojeg je ustvrdio da mu možda prijeti i nestanak, ako se ne uvedu neke promjene.

“Nisam siguran što bi mogao biti pravi izbor. Neću voziti još deset godina. Naravno da razmišljam što nakon formule 1”, izjavio je 34-godišnji Vettel u razgovoru za dnevnik Neuen Osnabruecker Zeitung iz kojeg je dijelove prenijela njemačka izvještajna agencija dpa.

“Najlakše bi bilo da postanem reporter neke televizije i ostanem u istoj poziciji još nekoliko godina. No, ne vidim se u tome”, rekao je Vettel koji još za sljedeću sezonu ima ugovor s britanskom momčadi Aston Martin.

Ipak, iako se ne vidi kao stručni komentator i televizijski izvjestitelj s utrka formule 1, nije odbacio mogućnost ostanka u svijetu oktanskog cirkusa u nekoj drugoj funkciji, izražavajući interes za borbu protiv klimatskih promjena.

“Formula 1 nije zelena, to nije upitno. No, živimo u vremenu u kojem imamo tehnologiju i mogućnosti učiniti formulu 1 zelenijom, a da pritom ne izgubimo na spektakularnosti ili na strasti”, izjavio je Vettel i naglasio:

“Sada se vode važni razgovori o tome što se u budućnosti može promijeniti. Ne bude li promjena, nisam optimističan. Ako se ništa ne promijeni, formula 1 može nestati.” (Hina)