Verica Rupčić: ‘Za uvođenje sam drugog tima Hitne medicinske pomoći u Đurđevcu’

28. veljače 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Verica Rupčić: ‘Za uvođenje sam drugog tima Hitne medicinske pomoći u Đurđevcu’


Verica Rupčić, potpredsjednica koprivničko-križevačke Županijske skupštine reagirala je na natpise u medijima koji se pojavljuju posljednjih dana, otkako je održana posljednja sjednica Skupštine. Naime, kako kaže, u svrhu objektivnog informiranja javnosti,  a vezano uz neistine i objede koje se posljednjih dana javljaju u medijima i na društvenim mrežama, navodim slijedeće činjenice.

Nije točno da su vijećnici Županijske skupštine, koji čine poziciju u ovom tijelu glasali protiv uvođenja tima 2 hitne pomoći za đurđevački kraj. Samim tim je i potpuna neistina da su đurđevački HDZ-ovci protiv toga da njihov grad Đurđevac ima drugi tim Hitne medicinske pomoći.

Glasalo se o uvrštavanju točke dnevnog reda pod tim nazivom, a na prijedlog  člana Županijske skupštine Željka Lackovića. Budući da je to izuzetno važna i ozbiljna tema, bilo bi krajnje neozbiljno i neodgovorno od županijskog predstavničkog tijela da bez potrebnih priprema uvrsti ovu točku u dnevni red. Slijedom toga i đurđevački HDZ-ovci žele da se tema obradi i kvalitetno pripremi te se uvrsti kao točka dnevnog reda na neku od idućih sjednica.

Tema uvođenja tima 2 hitne pomoći za đurđevački kraj je prisutna već nekoliko godina. Tako je 14.kolovoza 2015.godine održana tiskovna konferencija, na kojoj je između ostalih zdravstvenih tema, bila istaknuta i nužna potreba uvođenja drugog tima Hitne medicinske pomoći u Đurđevcu, na što je pored Željka Lackovića ukazala i Verica Rupčić.

Tijekom posljednjih godina je bilo raznih informacija pa i naznaka da je sve riješeno i dogovoreno. Tako je Željko Lacković u studenom 2017.g. upoznao javnost s gotovim rješenjem ovog problema. Bio je na sastanku s ministrom zdravstva Kujunđićem, koji je potvrdio da će Đurđevac biti uvršten u mrežu TIM2 hitne medicinske službe i sufinanciran s 50% troškova od strane ministarstva. Za realizaciju drugog dijela je potreban dogovor, a tome u prilog ne ide činjenica da se naprečac predlaže točka bez konzultacija i potrebne pripreme.