Hrvatski košarkaški savez i dosadašnji izbornik muške reprezentacije Hrvatske Veljko Mršić postigli su dogovor o međusobnom prekidu suradnje, objavio je u srijedu HKS.

Sporazumni prekid suradnje potvrđen je na sjednici Upravnog odbora HKS-a koja je održana je u utorak, 18. siječnja, elektroničkim putem, a Hrvatski košarkaški savez će se uskoro opširnije očitovati o daljnjim akcijama u vezi muške reprezentacije Hrvatske.

“Hrvatski košarkaški savez se zahvaljuje Mršiću na uloženom vremenu i golemom trudu, na doprinosu u nastojanjima koja su stremila jačanju hrvatske košarke i svakako na vrlo korektnoj suradnji. Ovim putem bih mu poželio puno uspjeha u budućim poslovnim angažmanima“, izjavio je predsjednik HKS-a Stojko Vranković povodom raskida ugovora s izbornikom.

Mršić je reprezentaciju preuzeo u svibnju 2019. godine. Prve je utakmice vodio na NBA ljetnoj ligi u Las Vegasu, a zatim je Hrvatsku, zajedno sa svojim stručnim stožerom i velikim trudom igrača uspješno proveo kroz kvalifikacije za Europsko prvenstvo.

Na Olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Splitu Hrvatska nije osigurala put u Japan, a u studenome 2021. godine započeo je novi ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koji je reprezentacija započela s dva poraza te ju sada očekuje težak put u borbi za Svjetsko prvenstvo, kao i Europsko prvenstvo koje je na rasporedu u rujnu 2022. godine.

Veljko Mršić se zahvalio i HKS-u i svojim suradnicima na međusobnoj suradnji: “Nakon gotovo tri godine dobre suradnje zahvaljujem Hrvatskom košarkaškom savezu na ukazanom povjerenju koje je rezultiralo uspješnim plasmanom reprezentacije na Europsko prvenstvo, što je i bilo definirano kao primarni cilj. Posebna i duboka zahvala ide igračima koji su u svakom trenutku nesebično davali sve od sebe. Zahvaljujem se i svim ljudima koji su bili uključeni u rad reprezentacije, zaposlenicima Saveza i stručnom stožeru na podršci te cijeloj reprezentaciji želim puno uspjeha u nastavku kvalifikacija uz veliku želju da Hrvatsku gledamo na Svjetskom prvenstvu.“ (Hina)