Hrvatska teniska reprezentacija u ponedjeljak je prvi put trenirala u Areni Varaždin, a time su i službeno počele pripreme za predstojeći kvalifikacijski susret Davis Cupa protiv Belgije koji će se igrati u Varaždinu 3. i 4. veljače.

Pobjednik dvoboja Hrvatska – Belgija će se plasirati na jedan od četiri turnira završnice koji će se igrati u rujnu.

U odnosu na susrete Davis Cupa tijekom četiri posljednje sezone, kada je reprezentaciju vodio Vedran Martić, sada je u izborničkoj ulozi Velimir Zovko. Njemu će stoga susret protiv Belgije biti debitantski u vođenju sastava u Davis Cupu.

“Bio sam izbornik svih juniorskih selekcija, a sad je na redu i seniorska. U Varaždinu su nas dočekali prekrasna dvorana i odlično pripremljen teren. Bio sam ovdje 2018. kao gledatelj i dvorana me se dojmila, ali sada sve izgleda baš odlično. Nadam se da će gledatelji prepoznati ovo što slijedi i da će ambijent biti fantastičan, jer nas čeka vrhunski tenis,” rekao je Zovko.

“Ovo je vrh trenerske karijere, velika radost, ali i velika odgovornost. Priprema, sjedenje na klupi i slično su sasvim drugačiji nego na drugim teniskim natjecanjima, ali su zbog toga i mnogo uzbudljiviji,” dodao je novi izbornik.

Borna Gojo je zbog ozljede leđa, koja mu nije dopustila nastup na Australian Openu, morao odustati od dolaska u Varaždin, a zbog ozljede neće biti ni Dine Prižmića. Umjesto Goje u sastav je ušao Nino Serdarušić, uz ranije prijavljene Duju Ajdukovića, Marina Čilića, Ivana Dodiga i Matu Pavića.

“Što se tiče ozljeda situacija je stvarno maksimalno složena. Nismo imali sreće. Borna Gojo i Dino Prižmić ne mogu doći, Marin još uvijek osjeća koljeno, ali je sve bolje i bolje. Radimo najbolje što možemo s onim što imamo. Raduje nas da je Duje Ajduković prošlog tjedna igrao u finalu na ATP Challengeru, a pozvali smo Ninu Serdarušića ne samo kao sljedećeg najbolje rangiranog igrača, nego i najiskusnijeg kada je u pitanju Davis Cup, jer je već igrao. Idemo se pripremiti što bolje možemo tehnički i taktički, te u petak izabrati najbolji sastav,” naglasio je.