U duhu blagdana križevačke su gimnazijalke iskazale veliko srce. Na inicijativu svih gimnazijalaca, te uz pomoć ravnatelja Zorana Kovača i njihove razrednice Jelkice Štironje pokrenuli su akciju za pomoć potrebitima. Kako je prigorski.hr ranije pisao o Stjepanu Vinceku, mladi su križevački intelektualci potražili još potrebitih te je izbor pao na Damira Poljaka iz Treme, inače susjed ranije spomenutog Stjepana.

Nažalost, riječ je o još jednom slučaju gdje su zakazale državne institucije te ostavili čovjeka na milost okoline. Riječ je o bivšem branitelju i policajcu koji nije koristio „blagodati“ ondašnje političke situacije te kao mnogi drugi ugrabiti nezasluženu mirovinu već je nakon Domovinskog rata nastavio raditi ili tražiti posao te time pomoći društvu.

Nažalost po njega, posla nije bilo i od tada krpa kraj s krajem. Na tu tužnu priču reagirali su križevački gimnazijalci i između sebe prikupili potrepštine kojima bi koliko – toliko „utoplili“ ove hladne prosinačke blagdane. Jedna zbilja prelijepa gesta mladih koji će danas – sutra činiti temelje našeg društva.

Ivan Ledinski/prigorski.hr