VELIKI DAN ZA OPĆINU Potpisan sporazum o izgradnji školske sportske dvorane u Svetom Petru Orehovcu

22. siječnja 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno VELIKI DAN ZA OPĆINU Potpisan sporazum o izgradnji školske sportske dvorane u Svetom Petru Orehovcu


Koprivničko-križevački župan Darko Koren i načelnik Općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak održali su radni sastanak i potpisali sporazum o izgradnji školske sportske dvorane u Svetom Petru Orehovcu.

Sastanku su nazočili i zamjenik župana Darko Sobota, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije Ana Mušlek, zamjenik načelnika Dragutin Hendelja i čelni čovjek ŽUC-a Dragutin Guzalić, a na gradilištu su se pridružili predsjednik Općinskog vijeća Dragutin Matus i ravnatelj Stjepan Lučki. Nakon potpisivanja obišli su prvu fazu radova na zaštiti građevinske jame i pripremi podloge u Osnovnoj školi Sveti Petar Orehovec.

-Zahvaljujem Županiji koja je pronašla model u kojem se našla i naša školsko-sportska dvorana. Mi smo odradili određene predradnje za kreditno zaduženje, dok je dio oko zemljišta i građevinske dozvole riješen.

Ugovorena je i prva faze izgradnje tog projekta, a to je izgradnja potpornog zida i nakon toga vjerujem da ćemo položiti i kamen temeljac – rekao je Poljak i dodao kako će učenici napokon dobiti dostojne uvjete za obavljanje tjelesne kulture, ali i za treniranje svih onih ekipa koje škola ima i koje su postizale dobre rezultate i to bez dvorane.

-Podsjećam, naša košarkaška ekipa je prije četiri godine bila treća na Državnom natjecanju u Vinkovcima. Česti su uspjesi i malonogometnih ekipa. Vjerujem da će nakon poboljšanja uvjeta rezultati biti još bolji. Nadam se i daljnjoj kvalitetnoj suradnji na području infrastrukture, osobito komunalne, da povećamo taj standard života u općini Sveti Petar Orehovec – zaključio je Poljak.

Župan Darko Koren kazao je kako je izgradnja ove sportske dvorane u Svetom Petru Orehovcu već jedno epsko pitanje. – Spominjemo ju već jedno desetljeće, ali i više. Na posljednjoj svečanoj sjednici Općinskog vijeća dali smo si obećanje da toj problematici pristupamo na jedan realan način, koji garantira uspjeh, odnosno realizaciju.

Zato smo tom pitanju pristupili odgovorno i profesionalno i to ćemo realizirati u ovoj i sljedećoj godini. Projekt će se provoditi kroz 2 godine, zbog tehničkih razloga – rekao je Koren i napomenuo kako je Općina Sveti Petar Orehovec bila jedna od siromašnijih općina u županiji, ali je zahvaljujući mjerama i zakonima Vlade u posljednje dvije do tri godine strašno napredovala.

-Nekada ne bi bila u stanju realizirati ovakve projekte, već je Županija dosta investirala, prvenstveno u infrastrukturu. Izgradili smo i dvije škole, u Fodrovcu i u Gregurovcu, što nije napravljeno niti u jednoj drugoj općini. Imali smo zahvata i na matičnoj školi od raskrivanja krovišta do klizišta.

Zahvaljujem se Općini na ovom projektu i drago mi je da je prihvatila jedan zajednički nastup u projektu.

Model je pola-pola, u kojem Županija financira do pedagoškog standarda, a iznad toga je vaša želja, odgovornost, a model je primijenjen na pet osnovnih škola – Sveti Ivan Žabno, Kloštar Podravski, Rasinja i Kalinovac, naravno uz Sveti Petar Orehovec – zaključio je Koren.