VELIKI DAN ZA OPĆINU FARKAŠEVAC Načelnik Dražen Draganić: Ovo je stoljetni projekt, uspjeli smo zato što smo se usudili

1. svibnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno VELIKI DAN ZA OPĆINU FARKAŠEVAC Načelnik Dražen Draganić: Ovo je stoljetni projekt, uspjeli smo zato što smo se usudili


Danas je svečano u Farkaševcu otvoren Dječji vrtić Crvenkapica, za kojega je Općina Farkaševac povukla 6,5 milijuna kuna iz EU fondova.

U vrtiću će se smjestiti 30-ak mališana, a uz privremenu ravnateljicu zapošljava zdravstvenu radnicu, četiri odgojiteljice te spremačicu i kuharicu. Roditelji će za smještaj jednog djeteta morati izdvoji 800 kuna, roditelji čije će dvoje djece pohađati morat će izdvojiti dodatnih 650 kuna, a za troje i više djece smještaj će biti besplatan.

Privremena ravnateljica Marija Beljo zahvalila je načelniku Draženu Draganiću i resornoj pročelnici na podršci istaknuvši kako odgojiteljica puno toga prenosi na svojim kompetencijama na djecu. -Želimo da ovaj vrtić funkcionira kao dječja kuća. Obitelj u kojoj su svi jednako prihvaćeni i uvažavani, a što je ujedno i najprirodnije okruženje za djecu. Djelovat ćemo kao tim, gradit zajedništvo između roditelja, djece, odgojitelja, stručnih suradnika i svih ostalih zaposlenika. -kazala je Beljo.

beljo marija

Načelnik Općine Farkaševac Dražen Draganić istaknuo je kako je ovo povijesni dan za malu općinu Farkaševac. -Otvorenjem ovog vrtića povećana je dostupnost i pristupnost predškolskog odgoja i obrazovanja djeci i roditeljima s područja Farkaševca. Ovim projektom osigurali smo bolji život obiteljima, koje žive i rade u ruralnom području, ali osigurali smo i ostanak obitelji na ruralnom području, a pogotovo mladim obiteljima – kazao je Draganić te kazao kako nije bilo lako u početku projekta.

draganic

-U ovom mandatu smo napravili puno. Ovo je stoljetni projekt. Uspjeli smo zato što smo se usudili. EU fondovi su bili na raspolaganju svima, a mi smo ih iskoristili. Velika je radost završiti projekt koji će omogućiti bolje, sigurnije i veselije odrastanje naše djece. -naglasio je Draganić te pojasnio kako je vrtić dobio ime po bajci, a vezano na etimologiju imena samog Farkaševca.

-Našim mališanima želim dobrodošlicu u ponedjeljak, puno zabave, igre i novih iskustava. -kazao je zaključno Draganić te proglasio vrtić otvorenim.

Program je vodio Dražen Kocijan – Kocka, a u glazbenom programu pjevanjem je oduševio Marko Antolković. Vrtić je blagoslovio vlč.  Mihill Gojani,a  svečanom otvorenju nazočio je vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj i brojni drugi gosti.

vrtic1 vrtic2 vrtic3 vrtic4 vrtic5 vrtic6 vrtic7 vrtic8 vrtic9 vrtic10 vrtic11 vrtic13 vrtic14 vrtic16 vrtic17 vrtic18 vrtic20 vrtic21 vrtic22 vrtic23 vrtic24 vrtic25 vrtic26 vrtic27 vrtic34 vrtic35

Facebook Comments