Potpisivanje Ugovora o javnoj nabavi na radovima Rekonstrukcije Trga Stjepana Radića u Kalniku ukupne vrijednosti 6.324.793,22 kuna, održano je u četvrtak u prostorijama Općine Kalnik.

PRO_4479

Predmetni ugovor sklopili su Općina Kalnik s odabranim izvoditeljem radova – tvrtkom Radnik d.d. iz Križevaca i nadzornom službom – Ured ovlaštene arhitektice Božene Tinodi iz Križevaca. Ugovor su potpisali općinski načelnik Mladen Kešer i predsjednik uprave tvrtke Radnik d.d. Mirko Habijanec.

PRO_4492

Mladen Kešer predstavio je projekt – pogledajte video

-Ovaj ugovor koji ćemo danas potpisati promijenit će vizuru Kalnika. Ovim ugovorom Kalnik postaje urbano mjesto, urbano središte. Trg će imati i određene gospodarske efekte, jer trg je središte oko kojega se omeđuju zgrade, koje će u budućnosti biti gospodarsko aktivne. – rekao je uvodno Kešer te dodao kako se na području općine provode projekti vrijednosti 16 milijuna kuna, koji su financirani mimo Općinskog proračuna, što iznosi 12.500 kn po glavi stanovnika.

PRO_4507

Kešer se zahvalio i bivšem načelniku koji je pokrenuo idejno rješenje trga kao i Radniku d.d., koji će, kako je rekao, u skladu sa strukom odraditi posao.

Mirko Habijanec zahvalio je Općini koja je izabrala tvrtku Radnik za glavnog izvođača radova na trgu. -Ovaj projekat sigurno ulazi u našu povijest i daje jedan kvalitetan identitet Kalniku na način koji on to i zaslužuje. Ovim projektom ponosit će se i mještani Kalnika. -rekao je Habijanec te dodao kako je rok za izgradnju 180 dana.

PRO_4504

-Zahvaljujem se na ukazanom povjerenju i što ću moći svojim djelovanjem doprinijeti novom izgledu Kalnika. -kratko je poručila arhitektica Božena Tinodi.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i Mario Filipašić, zamjenik općinskog načelnika, i Darko Jambreković, tajnik uprave tvrtke Radnik d.d.

PRO_4500 PRO_4487 PRO_4485 PRO_4483 PRO_4472 PRO_4479

prigorski.hr