Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih sutra ponovno dolazi u Križevce i tradicinalno se uključuje u događanja u sklopu proslave Dana grada.

Danas od 15.30 na Trgu Josipa Jurja Strossmayera. Program će otvoriti predstavnici Grada Križevaca te Tihana Butorac ispred Plazma Sportskih igara mladih.

U sportskom dijelu programa sudjelovat će djeca iz osnovnih škola s područja Križevaca koja će se natjecati u utrci na 60 metara. Pobjednici odlaze na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih te besplatno mini ljetovanje u Savudriju krajem lipnja ove godine.

Pobjednici finalnih utrka, sudjelovat će na Međudržavnoj završnici gdje će odmjeriti snage sa djecom iz Bosne i Hercegovine i Srbije u Splitu u kolovozu.

Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene čekaju mnogobrojna zabavna iznenađenja te edukacijske aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Sve okupljene čeka i okrjepa u Coca- Cola Cup corneru, izbor za najboljeg sportaša Hrvatske, te HPB i HP korneri.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika.

Nakon otvorenja Turneje radosti Spotskih udruga mladih, održat će se i tradicionalna atletska utrka vrtićanaca, osnovnoškolaca i srednjoškolaca te humanitarna utrka za udrugu Maslačak u organizaciji gradske Zajednice športskih udruga i Atletskog kluba Križevci.

prigorski.hr