Poginuo je Žarko Čukelji iz Bunjana na području općine Križ u Zagrebačkoj županiji u teškoj prometnoj nesreći. Ova vijest shrvala je njegovu obitelj, prijatelje i cijeli kraj.

Motori su mu bili velika strast, kao i njegovom ocu Žarku, inače glazbeniku u grupi Max 5.

Prema rezultatima očevida, 19-godišnji Žarko poginuo je u srijedu poslijepodne u Velikom Korenovu izbjegavajući sudar s teretnim vozilom koje je nepropisno skretalo na državnu cestu, objavila je bjelovarska policija.

Nesreća se dogodila u srijedu oko 14 sati na državnoj cesti DC-43 u Velikom Korenovu. Do nesreće je došlo nakon što 51-godišnjak koji je upravljao teretnim automobilom s poluprikolicom bjelovarskih registarskih oznaka, uključujući se s nerazvrstane ceste na kolnik državne ceste skretao ulijevo, a prije uključivanja na državnu cestu nije propustio sva vozila koja su se njome kretala.

Kako bi izbjegao sudar s teretnim vozilom, 19-godišnjak koji je upravljao motociklom zagrebačkih registarskih oznaka skrenuo je udesno na bankinu i sletio u putni jarak gdje je motocikl udario u betonski most, a vozač smrtno stradao na mjestu događaja.

Očevidom na mjestu događaja je rukovodila zamjenica općinskog državnog odvjetnika koja je naložila obdukciju poginulog. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja, priopćila je bjelovarska policija.

Njegov otac objavio je osmrtnicu na svom Facebook profilu, najavljujući pogreb svog sina koji će se održati na mjesnom groblju u Križu.

Nesretni mladić ostavio je iza sebe majku Sanju i oca Žarka, sestre Martinu i Lorenu, tugujuću rodbinu, ali i i brojne prijatelje i poznanike.
“Sine moj dobri… Vozit ćemo mi opet skupa. Volimo te svi! Počivaj u miru.” – napisao je otac Žarko na svom Facebook profilu.

Od mladića se oprostio i Nogometni klub Sloga Križ gdje je Žarko ranije bio aktivan. Ističu kako ih je šokirala vijest o stravičnoj tragediji.

“S boli u srcu vas obavještavamo da nas je zauvijek napustio naš bivši igrač Žarko Čukelj. Dobri duh, uvijek vedar i nasmijan, poginuo je u 19. godini života. Posljednji ispraćaj bit će u petak u 15 sati na groblju u Križu. Počivao u miru”.