Međimurska policija objavila je detalje teške prometne nesreće koja se dogodila u subotu 29. srpnja, oko 13,20 sati na cesti između Turčišća i Držimurca.

Naime, 26-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka s područja općine Domašinec, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste.

Zbog toga je u blagom desnom zavoju automobilom sišao ulijevo izvan kolnika u cestovni jarak automobilom, udario u smjerokazni stupić te u nastavku kretanja u drveće.

Na mjesto događaja izašla je hitna pomoć i vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca koji su iz vozila izvadili vozača te je, na žalost, utvrđeno da je vozač od zadobivenih ozljeda preminuo.

U osobnom automobilu kao putnici nalazili su se 21 i 25-godišnjaci s područja općine Domašinec koji su vozilom hitne pomoći prevezeni u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje će se ozljede okvalificirati naknadno.

Na mjesto događaja izašli su vatrogasci okolnih dobrovoljnih društava koji su očistili prometnicu. Prometnica je zbog vršenja očevida za sav promet bila zatvorena od 13,55 sati do 15,46 sati te se promet odvijao okolnim mjestima.

O događaju će se podnijeti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, izvijestili su iz policije.