VELIKA POLICIJSKA AKCIJA U KRIŽEVCIMA Sedam osoba osumnjičeno za proizvodnju i trgovinu drogama, osim droge pronađen pištolj i streljivo

8. rujna 2021. Autor: prigorski.hr Vijesti VELIKA POLICIJSKA AKCIJA U KRIŽEVCIMA Sedam osoba osumnjičeno za proizvodnju i trgovinu drogama, osim droge pronađen pištolj i streljivo


Izvanredna konferencija za medije održana je danas u u prostorijama Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Naime, policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave koprivničko-križevačke proveli su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad sedam osoba s križevačkog i zagrebačkog područja.

Sumnja se da su petorica muškaraca starosti 35,29,26,39 i 22 godine te osumnjičena 26-godišnjakinja počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama i omogućavanja trošenja droga većem broju osoba na način da su preprodajom stavili u promet veće količine različitih droga.

policija

Temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru te u suradnji s Policijskom upravom Zagrebačkom obavljene su pretrage osoba, stanova i vozila te je pronađeno i oduzeto 120,65 grama kokaina, 417,25  grama amfetamina, 9467,79 grama droge marihuane, injekcijske igle, plastične šprice, četiri digitalne vage, drobilica, više posuda s tragovima zelene biljne materije, folija za vakumiranje, uređaj za vakumiranje, pištolj, 20 komada pištoljskog streljiva, nekoliko desetaka tisuća kuna i dr. predmeti, koji su oduzeti.

droga oružje (1)

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama i omogućavanja trošenja droga protiv šest osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i predani su pritvorskom nadzorniku.

droga oružje (3)

Također, protiv 39-godišnjaka će biti podnesen optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o oružju te slijedi utvrđivanje elemenata prekršajne odgovornosti 36-godišnjakinje iz područja zlouporabe droga.

policija2droga oružje (4) droga oružje (2)