Svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije, Velika Gospa, i ove će se godine svečano proslaviti u koprivničkoj župi i svetištu Majke Božje Močilske u Močilama.

Vjernici će se za proslavu župne svetkovine duhovno pripremati od petka 12. kolovoza euhatistijskim slavljem koje će započeti u 19 sati, a predvodit će ga vlč. Tomislav Petrić, župnik koprivničke Župe sv. Nikole biskupa. Slavlju će prethoditi pobožnost krunice koja će započeti u 18.25 sati.

U subotu 13. kolovoza euharistijsko slavlje predvodit će vlč. Dominik Vukalović, župnik koprivničke Župe sv. Leopolda Bogdana Mandića te dekan Koprivničkoga dekanata. Slavlje će započeti u 19 sati, a prethodit će mu pobožnost krunice u 18.25. Nakon slavlja održat će se koncert klasične glazbe župnih glazbenika Josipa Pankarića – truba i Ivona Fabijanca – orgulje.

U nedjelju 14. kolovoza euharistijska slavlja održat će se po nedjeljnom rasporedu u 8 i 11 sati, a predvodit će ih župnik mons. Leonard Markač, upravitelj svetišta. Prethodit će im pobožnost krunice.
Vjernici će prije svake mise imati mogućnost za ispovijed.

U ponedjeljak 15. kolovoza, na samu svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije, svečano koncelebrirano euharistijsko slavlje u 11 sati predvodit će župnik koprivničke Župe sv. Antuna Padovanskog fra Marijan Opitz u zajedništvu sa svećenicima Koprivničkog, ali i susjednih dekanata.
Već tradicionalno, svečanom slavlju prethodit će svečarska procesija od kapele Svetog Jožefa na Varaždinskoj cesti s početkom u 10 sati.

Toga dana slavit će se još dvije mise, u 8 sati koju će predvoditi župnik mons. Leonard Markač, te u 18 sati koju će predvoditi župnik župe Koprivnički Ivanec vlč. Nikola Bukovčan.