Velik interes za mjere Bjelovarsko-bilogorske županije za ostanak i privlačenje liječnika

15. veljače 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Velik interes za mjere Bjelovarsko-bilogorske županije za ostanak i privlačenje liječnika


Bjelovarsko-bilogorska županija kao prva Županija u Hrvatskoj uvela je trajne mjere za zadržavanje postojećih, ali i privlačenje novih liječnika za rad u zdravstvenim ustanovama na području županije.

Riječ je o mjerama sufinanciranja troškova stanovanja, sufinanciranja kamata na stambene kredite te sufinanciranja troškova stručnog usavršavanja putem kojih korisnik može ostvariti do 20 tisuća kuna godišnje.

Da su te mjere pogođene pokazuju i rezultati, jer do sada je potpisano 145 ugovora s liječnicima i medicinskim osobljem od kojih je novih 14 potpisano danas.

bajs 2

„Ovom prilikom htjela bih se zahvaliti županu i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na ovom poticaju za smještaj i prilici koja puno znači jednoj mladoj liječnici, pogotovo u ovim kriznim vremenima. Mislim da bi ostale Županije trebale slijediti ovaj primjer kako bi potaknule ostanak mladih u Lijepoj našoj. Po struci sam stomatolog i radim u Domu zdravlja BBŽ u Velikom Trojstvu. Inače sam iz Zaprešića, a u Bjelovarsko-bilogorsku županiju došla sam upravo zbog ovih poticaja jer teško je trenutno naći posao tako da je ovo bila odlična prilika”, istaknula je jedna od današnjih potpisnica ugovora dr.med.dent. Dora Šimunić iz Doma zdravlja BBŽ.,

„Zdravstvo je jedan od temelja onoga što smatramo važnim za ostanak u ovom dijelu Hrvatske. Gradnjom velikih objekata kao što je nova zgrada Opće bolnice Bjelovar, ulaganjem u opću praksu, izgradnjom Centra kompetentnosti pri Medicinskoj školi Bjelovar, omogućava se da od županije koja je imala situaciju da smo skoro izgubili bolnicu koja se trebala priključiti Virovitici, postanemo centar za ovaj dio Hrvatske. Međutim, moram reći da sve to što je napravljeno i što se radi, nema smisla ukoliko nemamo ljude koji će u tim objektima raditi. Ulaganje u ljude je najbolje ulaganje, ulaganje u zdravstveno osoblje u ovo vrijeme je najvažnije i nadam se da ćemo ostvariti cilj, a to je iznimno dobra zdravstvena zaštita za sve stanovnike Bjelovarsko-bilogorske županije, ali i okolnih županija koje nam priliježu“, naglasio je župan Damir Bajs.

Facebook Comments