Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić u drugom će uzastopnom veleslalomu za Svjetski kup koji će se kasnije u subotu voziti u Aspenu krenuti kao prvi sa starta.

Zubčić u petak nije dobro iskoristio startni broj 2 u Aspenu te je zauzeo 15. mjesto, no prilika za popravak dolazi samo 24 sata kasnije.

Odmah nakon Zubčića sa starta će krenuti njegov najveći konkurent za drugo mjesto u ukupnom redoslijedu veleslalomaša Norvežanin Henrik Kristoffersen, dok će Švicarac Marco Odermatt, pobjednik svih osam ovosezonskih veleslaloma te 11 veleslaloma zaredom, svoj niz pokušati nastaviti s brojem 7.

Odermatt je s maksimalnih 800 bodova već osigurao Mali kristalni globus u veleslalomu, dok su Zubčić i Kristoffersen na diobi drugog mjesta sa po 330 bodova. Blizu je i četvrti Slovenac Žan Kranjec sa 311 bodova, dok je drugi s utrke u petak Švicarac Loic Meillard na petom mjestu veleslalomaša sa 288 bodova.

Istok Rodeš, koji je u petak bio 40. sa 5.56 sekundi slabijim vremenom od Odermatta u prvoj vožnji, odlučio je ne voziti subotnji veleslalom te se pripremiti za nedjeljni slalom.