Bjelovarsko-bilogorsku županiju u petak je posjetio veleposlanik Kraljevine Belgije u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Nicolaas Buyck sa suradnicima, a dočekali su ih predsjednik Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije Mario Preskočil, zamjenica župana Bojana Hribljan sa suradnicima.

Tom prilikom zamjenica župana Bojana Hribljan i predsjednik Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije Mario Preskočil predstavili su veleposlaniku Buycku županijski teritorijalni ustroj, povijest Bjelovarsko-bilogorske županije kao i prirodne posebnosti ovoga područja.

Također, veleposlanik Buyck imao je priliku čuti više o projektima koje Bjelovarsko-bilogorska županija provodi, ulaganjima u školstvo prema kojima je Bjelovarsko-bilogorska županija među vodećima u Hrvatskoj, uspješnom korištenju europskih sredstava, poljoprivrednim i gospodarskim mogućnostima i potencijalima te o turizmu kao jakom adutu županije.

Posjet veleposlanika Kraljevine Belgije u Republici Hrvatskoj iskorišten je i za razgovor o mogućnostima međusobne suradnje.