Kozmetičarka Željka iz Kenđelovca kod Svetog Ivana Žabna, ugostila je ekipu četvrtog dana ovotjedne ‘Večere za 5’. Za svoju večeru dobila je 39 bodova te se time izjednačila s kumom Ivom i konobarom Goranom. Ovoga puta je i zahtjevni Goran podignuo desetku, a devet bodova Željki je dao samo Andrej, kojem je predjelo bilo presuho. Iva, Darinka i Goran bili su puni riječi hvale za domaćicu! “Sve je bilo savršeno”, zaključio je tim riječima ocjenjivanje Goran.

Pripravu skoro idealne večere započela je Željka pripravom deserta ‘Slatka ovisnost’. “U desertu se, mislim, nalaze lješnjak i mak”, otkrila je Iva. Andreju se ta kombinacija svidjela. “Nadam se da će biti sočan”, zaključio je Andrej. Radilo se zapravo o baklavi s tri vrste okusa – makom, keksima i lješnjacima i sa samim lješnjacima. Nakon baklave, Željka se okrenula pripravi glavnog jela kojeg je nazvala ‘Oliva’. “Tu se odmah sjetim špinata”, prognozirala je Iva. Gorana je naziv asocirao na maslinu, a Željka je uskoro objasnila da će za glavno jelo raditi špinat s puretinom – sve u vidu punjenih zapečenih palačinki. Originalni Željkin recept završio je u pećnici, a dotad se ona okrenula predjelu ‘Miriše na mamu’. “U predjelo bih možda stavila slaninu”. Heljdoto – heljda s porilukom i špekom posljednje je čega se Željka prihvatila.

Uskoro se domaćica prihvatila pripreme stola i aperitiva. Ekipu je dočekala ponudivši im liker od jabuke i cimeta, aronije, medicu, vilijamovku, višku travaricu i pina coladu. “Super raspoložena, vedra, vesela i gostoljubiva”, pohvalio je Andrej domaćicu i njezin doček. “Liker od jabuke i cimeta sam probao prvi put i bio mi je fantastičan”, dodao je. “Bilo je za svakog ponešto”, pohvalio je i Goran izbor aperitiva. Nakon zdravice, Željka je ekipu povela na predjelo.

‘Miriše na mamu’ svidio se ekipi pa su Darinka i Andrej pohvalili izgled predjela. “Jednostavno, a lijepo”, složio se i Goran. “Špek paše na sve. Okus predjela dobar, ali malo suh”, dodao je Andrej. “Predjelo je bilo finog okusa”, zaključila je Iva.

Iduće je pred ekipu stiglo glavno jelo – ‘Oliva’. “Bilo je višebojno, uklopile su se palačinke s bojom sira”, izjavila je Iva. “Izgledalo mi je kao zapečene štrukle”, dodao je Andrej. Uskoro je domaćica otkrila i da je glavno jelo djelo njezine kreativnosti pa je dobila pohvale, ali i ideje za pokretanje još jednog posla! “Vrhunsko je bilo glavno jelo”, zaključio je Andrej. “Sve je bilo fantastično”, zaključila je Darinka.

Uslijedio je i desert – baklave s tri vrste punjenja. “Sirup od šećera se sjajio na tanjuru, jedva sam čekala probati”, otkrila je Iva. “Najbolja mi je bila baklava od maka, nije toliko slatka”, dodala je Darinka. “Bila je relativno slatka s obzirom na to kakve su inače baklave”, zaključio je Andrej.

Uskoro je domaćica ekipi udijelila i prigodne poklone – ušećerene bademe u medu te drvene podloške. Ekipu su pokloni oduševili, a za kraj je sve zaključilo i sjajno iznenađenje – koktel majstor Marko. “To je jedna vrsta dara i to treba znati. Radim kao konobar niz godina i ne znam sve napraviti”, zaključio je Goran. Ekipa je bila zadovoljna iznenađenjem, ali i atmosferom na večeri pa je Željka zadovoljno druženje privela kraju.