Najbolju kuharicu i domaćicu koja će osvojiti 5000 kuna sada RTL traži na području Podravine
Ovaj tjedan u ‘Večeri za 5 na selu’ gledat ćete kulinarske majstorije pet kandidatkinja iz Podravine: komercijalistice Ružice, domaćice Lidije, kuharice Željke, medicinske sestre Ivane i umirovljenice Jadranke.
Iz Đurđevca dolazi 31-godišnja komercijalistica Ružica Anušić, koja ima i kafić, a u slobodno vrijeme voli putovati. U popularni kulinarski show prijavila se ponajprije zbog zabave i druženja te kako bi doživjela i to iskustvo zato što joj se jako svidjelo sudjelovati u još jednoj RTL-ovoj emisiji – ‘Dođi, pogodi, osvoji!’. Ružica kaže kako najradije spravlja jela kontinentalne kuhinje, a od toga najviše voli gulaše i razna variva. Omiljeno joj je jelo tjestenina, a kad kuha, voli da joj je sve čisto i nadohvat ruke te posebno mora paziti kako ne bi pretjerala sa soli. Iskreno kaže kako joj u ‘Večeri za 5 na selu’ najviše smeta kad kandidati ocjenjuju gluposti umjesto same hrane te obećava da će ocjenjivati pravedno i pošteno.
Domaćica Lidija Dombaj ima 57 godina i dolazi iz mjesta Sigetec pokraj Koprivnice. Za sebe kaže da je tradicionalna, vrijedna i vesela osoba, a u ‘Večeru za 5 na selu’ prijavila se zbog druženja i promocije sela. Ima puno domaćih životinja (psi, mačke, kokoši, zečevi…), uhodanu proizvodnju graha, mahuna, cvijeća (ima plastenike), sadnica povrća i ostalih ratarskih kultura. Aranžerka je cvijeća, kuhala je po svadbama tako da je vješta u spravljanju raznih vrsta domaćih kolača. Lidija najviše voli domaću tradicionalnu kuhinju, juhe su joj omiljeno jelo, a svojom najvećom vrlinom prilikom spravljanja jela smatra to što uvijek kuha s domaćim namirnicama.
Iz Đurđevca stiže i 36-godišnja Željka Vokšan, po zanimanju kuharica koja je trenutačno zaposlena kao poslovođa jedne trgovine. Za sebe kaže da je društvena i uvijek dobro raspoložena, a u ‘Večeru za 5 na selu’ prijavila zato što se voli družiti i upoznavati nove ljude. Osim kuhanja, bavi se slikanjem, pjevanjem i plesanjem. Željka voli sve kuhinje i kuha svašta, kaže da je brza i snalažljiva kuharica, a svojom najvećom manom prilikom spravljanja jela smatra to što mora biti sama dok kuha, drugi je ometaju čak i kad joj žele pomagati. Kaže kako joj nije toliko važna pobjeda, a u slučaju kritika nada se kako će se uspjeti suzdržati od nepotrebnih komentara.
Medicinska sestra Ivana Zvonar dolazi iz Đurđevca, ima 24 godine i na nagovor supruga prijavila se u ‘Večeru za 5 na selu’. U svoje slobodno vrijeme, osim što provodi vrijeme s obitelji, uživa gledajući filmove i serije te ispijajući kave s prijateljicama. Za sebe kaže da je izravna i komunikativna osoba tako da sigurno neće imati problema izraziti svoje mišljenje i stav. Ivana preferira tradicionalnu kuhinju, najčešće spravlja razne juhe, krvavice, pohano meso i mlince, a voli jesti samo domaću hranu. Brzopletost i to što ne kuha sve točno prema receptima smatra svojom najvećom manom prilikom kuhanja.
Koprivničanka Jadranka Lakuš ima 66 godina, po zanimanju je ekonomistica, no trenutačno je u mirovini. U ‘Večeru za 5 na selu’ prijavila se zato što voli izazove, kuhati i isprobavati nove recepte, a za sebe kaže da je društvena, optimistična, vedra i iskrena. Predsjednica je Društva Naša djeca Koprivnica – dobrovoljne, nevladine, neprofitne, edukativne i humanitarne udruga građana, roditelja i prijatelja djece.
U slobodno vrijeme pravi likere, sokove, džemove, volontira na projektima za djecu i aktivna je u udruzi Sigečko srce. Najčešće kuha tradicionalna podravska jela, a ponekad kombinira podravsku i istarsku kuhinju (vrganji sa šparogama, istarska maneštra s biljem i podravskom slaninom). Omiljeno joj je jelo pečena patka s mlincima, a svojom najvećom vrlinom prilikom pripreme jela smatra to što u kratkom vremenu može skuhati jela za velik broj ljudi.