‘Večera za 5 na selu’ odlazi na istok Hrvatske: Ovaj tjedan družit ćemo se s kuharima amaterima iz Vinkovaca i okolice!

12. travnja 2021. Autor: prigorski.hr Gastro kutak ‘Večera za 5 na selu’ odlazi na istok Hrvatske: Ovaj tjedan družit ćemo se s kuharima amaterima iz Vinkovaca i okolice!


Petero osebujnih kandidata u ‘Večeri za 5 na selu’ u sljedećih će pet dana pokazati svoje vještine kuhanja i primanja gostiju, a sve kako bi dokazali da su upravo oni najbolji domaćini u Vinkovcima i okolici. Tko uspije u tom naumu osvojit će nagradu od 5000 kuna, no i ostali kandidati neće ostati razočarani jer će, osim dobre zabave, pjesme i ukusnih slavonskih delicija, svatko dobiti i utješnu nagradu od 1000 kuna.

Tjedan će otvoriti 60-godišnja slastičarka Janja Ređep, koja živi u Mirkovcima pokraj Vinkovaca i trenutačno radi kao spremačica. Bavi se i ručnim radom, prodaje kolače i jako drži do tradicije. „O mojim kolačima se priča“, kaže Janja.

Janja

Već sutradan snimanje ‘Večere za 5 na selu’ prvi će se put odvijati u župnom dvoru, u vinkovačkoj župi Presvetog Srca Isusova, gdje će domaćin biti 37-godišnji svećenik Ladislav Dort, koji se u emisiju prijavio isključivo zbog druženja i novog iskustva, a pobjeda i nagrada mu nisu važni. „Večera koju ću ja pripremiti bit će odlična jer kad je ja blagoslovim, nema greške“, tvrdi svećenik.

Ladislav

Najmlađa kandidatkinja ovog tjedna je 22-godišnja odjevna tehničarka Kata Ilišević, koja je rodom iz Štitara, a sada sa svojim zaručnikom živi u gradiću Otoku u blizini Vinkovaca. Kata ističe da se u show prijavila ponajprije zbog zabave, ali i vjeruje u svoje vještine pa kaže: „Pobijedit ću jer sam odlična kuharica!“

Kata

Boje Vinkovaca brani i 27-godišnji Domagoj Pavličić, konobar u lokalnom kafiću kojeg je supruga prijavila u ‘Večeru za 5 na selu’ i koji samouvjereno tvrdi: „Razvalit ću!“

Domagoj

Posljednji natjecatelj slavonskog tjedna je 33-godišnji Aleksandar Ranđelov, koji dolazi iz maloga mađarskog sela Korođ nadomak Vinkovaca. Taj instalater klima-uređaja i grijanja naglašava da se u showu nada dobrom ambijentu, otvorenoj i nasmijanoj ekipi, a kad je o glavnoj nagradi riječ, kaže: „Pobjeda mi i nije toliko bitna, prijavio sam da se zabavim i sudjelujem u nekoj emisiji.“

Aleksandar

Vjerujemo se da će se svi ovaj tjedan dobro zabaviti i najesti jer nezadovoljan gost znači i niske ocjene, što našim domaćinima nikako ne želimo. Hoće li se ovotjedni kuhari držati provjerenih tradicionalnih recepata, tko se ponosi kulenom i svojim suhomesnatim proizvodima, a tko baš i nije klasičan Slavonac te može li se u Slavoniji pripremiti večera bez mesa – ne propustite pogledati u novim zanimljivih epizodama popularnog kulinarskog showa ‘Večera za 5 na selu’ od ponedjeljka do petka od 20 sati na RTL-u!

kod Janje

Facebook Comments