U posljednja 24 sata na intervencijama uzrokovanim kišnim nevremenom diljem zemlje angažirana su 374 vatrogasca sa 197 vozila, a određena je 161 tehnička intervencija na kojima se ispumpavala voda iz poplavljenih objekata, priopćila je u srijedu Hrvatska vatrogasna zajednica.

Najviše intervencija, njih 70, odrađeno je na području Sisačko-moslavačke županije, uglavnom je riječ o tehničkim intervencijama ispumpavanja vode iz objekata, kuća, podruma, garaža te čišćenja kolnika. Prema podacima Državnog vatrogasnog operativnog centra, sudjelovalo je ukupno 120 vatrogasaca sa 66 vozila iz JVP-ova Kutina i Petrinja te 14 lokalnih DVD-ova.

Zbog obilne kiše na području grada Zagreba zabilježena je 41 tehnička intervencija na kojima je ukupno sudjelovalo 129 vatrogasaca iz JVP Grada Zagreba i još 7 DVD-a. I u glavnom gradu se većinom radilo o ispumpavanju objekata te uklanjanju stabala i granja.

Na području Križevaca je na intervencijama ispumpavanja vode iz objekata sudjelovalo je 16 vatrogasaca sa 48 vozila iz JVP Križevaca i DVD-a Križevci, a ukupno je odrađeno 19 vatrogasnih intervencija.

U Zadarskoj županiji, na području Općine Sukošan vatrogasci su ispumpavali vodu te odradili 20 intervencija na kojima je sudjelovao 51 vatrogasac s 22 vozila iz JVP-a Zadar te DVD-ova Sukošan i Starigrad-Paklenica.

Povećan broj poziva vatrogascima zabilježen je i na širem požeškom području. Zabilježeno je 11 intervencija, vodu iz objekata i kuća ispumpavalo je 58 vatrogasca s 20 vozila iz JVP-ova Požeško-slavonske županije i Požege te 4 lokalna DVD-ova.