Održana je 83. godišnja skupština DVD-a Brčevec. Sjednici su nazočili Slavko Povrlišek, predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije i grada Vrbovca te Damir Fašaić, gradski vijećnik i pročelnik za gospodarstvo Zagrebačke županije te gradski vijećnik Stjepan Tvorić.

Skupština je prihvatila izvješće zapovjednika Kristijana Košaka, te donijela program rada i fincijski plan za 2023.

Izvješće o radu podnijela je Alojzija Tvorić Kučko, predsjednica koja je posebna naglasila da je DVD Brčevec prošle 2022. na svim područjima djelovanja, edukaciji, opremanju i uređenju, zaštiti, sudjelovanju na natjecanjima i kupovima postigao zavidne rezultate.

-Za vatrogasca I. klase položili su: Darko Kučko, Valentina Čikan Penđak, Daniel Šalamun, Filip Košak i Ivan Šmida, za vatrogasnog dočasnika: Alojzija Tvorić Kučko te za vatrogasnog dočasnika I. klase: Renata Sesvečanec.

Na dodatnim, specijalnim edukacijama, za specijalnost za zaštitu dišnih organa osposobljena su dvojica vatrogasaca: Daniel Šalamun i Zoran Osjak, dok su se o rukovanju opasnim tvarima educirali u sklopu projekta HVZ-a Kristijana Košak i Alojzija Tvorić Kučko.

brcevec2

Ostvarena su dva veća projekta nabave opreme sredstvima Zagrebačke županije te su tako kupljeni dva izolacijska aparata Dreger s pripadajućom opremom te šest intervencijskih odjela, također s pripadajućom opremom u vrijednosti od 45 tisuća kuna. Grad Vrbovec nam je donirao sredstva za rad djece u iznosu od 5 tisuća kuna, a Vatrogasna zajednica Grada Vrbovca osigurala nam je trenirke (hlače) za djecu kao i radne uniforme za mladež koja je sudjelovala na županijskom natjecanju.

Vatrogasci su u 2022. sudjelovali na dvije dislokacije i to na sanaciji posljedica nevremena u Čazmi s dva člana te s jednim članom u Hrvatskoj Kostajnici za vrijeme poplave, a održano je nekoliko vježbi za operativne vatrogasce”, istaknula je.

Vatrogasci Brčevca odrđivali su i druge zadaće. Sudjelovali su u obilježavanju Dana sv. Florijana, te bili na hodočašću u Marijansko svetište u Mariji Bistrici. Velika pažnja posvećena je radu djece i mladeži.

brcevec5

“Obilježena je 82. godišnjica postojanja DVD-a Brčevec 26. listopada 2022. te smo tom prigodom održali i pokaznu vježbu djece.
Inače smo drugi DVD po broju izlazaka na intervencije iza DVD-a Vrbovec”, kazala je predsjednica.

Ovo su samo neke od aktivnosti – intervencije koje je provodio DVD Brčevec – požari na otvorenom 9 (livade, šikare, smeće, pruga, bale, trava uz cestu i slično), požari na kući 4, od toga 3 dimnjaka, ispumpavanja 2, dislokacije u Čazmi i Hrvatskoj Kostajnici 2, izvid 1, ispiranja 2, zbrinjavanje životinja 1 i stale operativne aktivnosti.

Na kraju skupštine dodijeljena su priznanja za 10., 20., 30. i 40. godina rada u vatrogastvu.

Među nagrađenima je i Veronika Sesvečanec koja je dobila priznanje za 40 godina rada u vatrogastvu, bila je voditeljica ženskog odjeljenja i posebno je zaslužna za rad s mladima.

brcevec4