Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je po dolasku u Opatiju i Rijeku prvi trening uoči predstojećih ispita protiv Cipra (27. ožujka) i Malte (30. ožujka) u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

Nakon jučerašnjeg poraza u Ljubljani od Slovenije (0-1) na startu kvalifikacija za SP 2022. godine, “Vatrene” u ovom mini ciklusu očekuju još dvije utakmice, obje na riječkoj Rujevici. U subotu je na rasporedu ogled protiv Cipra, a 30. ožujka protiv Malte.

Svjetski doprvaci, koje je na Kvarneru dočekalo pravo proljetno vrijeme, trenirali su na pomoćnom terenu rujevičkog travnjaka, a pritom su smanjenim intenzitetom radili igrači koji su iznijeli teret utakmice sa Slovenijom.

Hrvatski će reprezentativci sutra odraditi posljednji trening pred dvoboj s Cipranima ove subote (18 sati).

“Puno smo puta bili u ovakvim situacijama, ali najvažnije je da ima vremena ispraviti propuštenu priliku. Čekaju nas dvije bitne utakmice u kojima nam treba šest bodova za mir pred nastavak ciklusa. U nogometu ne može uvijek sve ići bajno, za nas ovaj ciklus nije krenuo najbolje, ali siguran sam da će naša kvaliteta na kraju ipak doći do izražaja,” istaknuo je veznjak Chelsea Mateo Kovačić.

(Hina)