Za razliku od visokih tenzija koje tresu tabor belgijske nogometne reprezentacije, u trening kampu hrvatske reprezentacije u Dohi vlada odlično raspoloženje.

“Vatreni” uoči posljednjih 90 minuta natjecanja po skupinama vode sa četiri boda, koliko ima i Maroko, Belgija je na tri, dok je Kanada posljednja bez bodova i izgleda za nastavak natjecanja.

Računica je jasna, svjetskim doprvacima za prolaz u osminu finala dovoljan je i bod jer bi u tom slučaju bili bolji od Belgije.

Dva dana uoči ključne utakmice izbornik Zlatko Dalić je imao sve igrače na broju. Manji problemi koje je imao Domagoj Vida su stvar prošlosti i Dalić sa svim igračima na broju može slagati dobitnu kombinaciju kako zaustaviti “Crvene vragove”.

Trening je ponovo bio u večernjem terminu u kojem će 1. prosinca na stadionu Ahmad bin Ali u Al Rayyanu odmjeriti snage Hrvatska i Belgija.

Zanimljivo, hrvatska reprezentacija je večeras trenitrala na terenu najbližem novinarskoj tribini, tek nekoliko metara od ograde, za razliku od dosadašnjih treninga koji su odrađivali na drugom kraju trening centra Al Ersal 3.

Atmosfera među igračima, barem na ovom prvom dijelu treninga otvorenom za medije, je bila sjajna i u četvrtak možemo očekivati ne 11, nego 26 ratnika svjesnih velike prilike koja je ispred njih.

“Atmosfera u našim redovima je sjajna, nije to nikakva floskula,” kazao je Nikola Vlašić.

Do utakmice će Dalić imati još jedan trening, nakon kojeg će donijeti odluku o sastavu. Međutim, teško je očekivati neke veće promjene u odnosu na sastav koji je bio sjajan protiv Kanade.

Skupina F, u kojoj nastupa Hrvatska, u osmini finala se križa s onom u kojoj nastupaju Španjolska, Njemačka, Japan i Kostarika. Uoči zadnjeg kola vodi Španjolska sa četiri boda, Japan i Kostarika imaju po tri, a Njemačka je na začelju s jednim bodom.

U zadnjem kolu sastaju se Njemačka – Kostarika, te Japan – Španjolska.