Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak boravio je u posjeti Općini Jalžabet. Tamo je održao radni sastanak s načelnikom Općine Jalžabet Rajkom Solarom i njegovim suradnicima.

Uz župana Stričaka prisutni su bili i predsjednik Županijske skupštine dr.sc. Josip Križanić, ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački te Renata Skoko, pročelnica Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana.

Na sastanku se razgovaralo o projektima koji su važni za daljnji razvoj cijele općine, a sudionici sastanka su se dotaknuli suradnje na zajedničkim projektima između Općine Jalžabet i Varaždinske županije, kao što je prezentacijski Centar Gomila, o fazama njegovog izvršenja kao i o obavezama koje ima Općina Jalžabet u vezi spomenutog projekta.

Načelnik Solar se zahvalio županu na dosadašnjoj suradnji te je informirao župana o planovima i projektima koje općinska vlast radi kako bi ubrzala razvoj cijele općine.

Župan je istaknuo kako je jedan od županijskih prioriteta izgradnja, uređenje i prezentacija Gomile, nakon čega će se Općina Jalžabet naći na svjetskoj karti kulturnih znamenitosti, a obećao je i daljnju pomoć oko drugih projekata.

Na sastanku je također dogovoreno kako će uskoro početi radovi na obnovi ceste u Vinogradskoj ulici u Kaštelancu koji bi trebali biti gotovi do završetka ove godine.

Na kraju sastanka načelnik Solar je županu Stričaku uručio prigodnu sliku kao poklon svih mještana Općine Jalžabet.