Varaždinski umirovljenici čija mirovina za travanj nije veća od 400 eura, korisnici nacionalne mirovine, osobe s invaliditetom koje su korisnici osobne invalidnine Zavoda za socijalni rad i nezaposlene osobe s invaliditetom dobit će ovih dana “zakašnjelu uskrsnicu” od 50 eura.

Riječ je o obećanju koje je još prošle godine dao gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj, no zbog neizglasavanja proračuna i prijevremenih izbora za Gradsko vijeće nije se moglo realizirati sve do konstituiranja novog Gradskog vijeća, odnosno održavanja prve radne sjednice početkom svibnja. Tada je prihvaćen i proračun u kojem su osigurana sredstva za “zakašnjele uskrsnice”.

U priopćenju Grada Varaždina ističe se da su obavljene sve pripremne radnje, poštanske uputnice predane su Hrvatskoj pošti koja će ih od petka početi dostavljati na adrese korisnika.

Ako dođe do propusta u podjeli uskrsnica u Gradu naglašavaju da su moguće reklamacije. To se posebno odnosi na  umirovljenike koji su svoj radni staž ostvarili i u inozemstvu.

Oni će morati predati zahtjeve za reklamaciju jer HZMO nema podatke o zbroju mirovina tih korisnika. Za reklamaciju će trebati priložiti dokaze o visini mirovine, hrvatske i inozemne ili samo inozemne mirovine, koja ne može iznositi više od 400 eura za mjesec travanj.

Predviđa se da će “zakašnjelu uskrsnicu” dobiti 4755 korisnika, a za tu namjenu osigurano se oko 237.000 eura.