Gradski vijećnik Nezavisne liste Ivana Čehoka, Zlatan Avar pozvao je u petak gradonačelnika Nevena Bosilja (SDP) da podnese ostavku, zbog, rekao je, falsificiranja dokumenata i obmane vijećnika, te je odbacio optužbe da Čehokova NL opstruira rad gradske uprave.

“Najbolje bi bilo da gradonačelnik Bosilj da ostavku zbog nezakonitih radnji kojih je jako puno; zbog toga što je obmanjivao vijećnike i falsificirao dokumente”, izjavio je na konferenciji za novinare Avar, koji je varaždinskom gradonačelniku ujedno odgovorio na optužbe da Nezavisna lista Ivana Čehoka opstruira rad gradske uprave.

“Priča da mi opstruiramo pada u vodu u onom trenutku kada vas netko na Vijeću dva sata upozorava i moli da to ne činite i da je sve nezakonito. Kada vi imate sjednicu u petak i subotu, i prekidate je jer ste izgubili kvorum, a nisu ga izgubili zbog Nezavisne liste Ivan Čehok, nego zato što su ih napustili njihovi koalicijski partneri”, rekao je Avar, dodavši: “Nije bilo dosta plijena za dijeliti i to je njihova stvarnost”.

Kaže kako Nezavisna lista Ivana Čehoka  želi da se radi po zakonima Republike Hrvatske te je optužio Bosilja da konstantno kao gradonačelnik, krši zakone.

“Za njih su zakoni RH nebitni i misle da mogu kao nekada u partiji, kako bi njihov idol J.B. Tito rekao: ‘Ne moramo se držati zakona k’o pijan plota’ “, ustvrdio je Avar.

Pozvao je građane Varaždina da izađu na izbore za varaždinsko Gradsko vijeće 16. travnja, i pošalju poruku SDP-ovom Bosilju i, kako je kazao, “toj stranci da se tako više ne može voditi grad”.

Vlada RH je 16. veljače raspustila varaždinsko Gradsko vijeće, jer do kraja 2022. nije donesen gradski proračun za ovu godinu.  Izbori za Gradsko vijeće raspisani su za 16. travnja.