Varaždinski biskup Bože Radoš posjetio je u subotu Caritasovu pučku kuhinju u Varaždinu i zajedno s predstavnicima županijske i gradske vlasti pridružio se podjeli paketa korisnicima i zajedničkom ručku, izvijestio je Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije.

Naime, uz redoviti obrok, Caritasova pučka kuhinja i ove je godine pripremila pakete koje su korisnici ponijeli svojim kućama za predstojeći Badnjak i Božić.

„Nastojeći činiti dobro, pozivamo i ovu našu malu braću da i mi budemo put za njih do Boga. Put do Boga nije nikada put kojim idemo sami, nego je put gdje se pridružuju i drugi. Za nas je milost da možemo svake godine to i pokazati – kako put do Boga tražimo zajedno s predstavnicima županijske i gradske vlasti koji također sudjeluju svojim darovima na putu pomoći ovim najmanjima. Zato nam je drago da nas Bog može vidjeti zajedno na ovome putu dobra“, poručio je varaždinski biskup mons. Radoš.

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak pohvalio je rad Caritasa Varaždinske biskupije koji skrbi o potrebitim pojedincima i obiteljima, a svakodnevna podjela obroka, odnosno osiguravanje osnovnih ljudskih potreba, samo je jedna od aktivnosti biskupijskog Caritasa.

Gradonačelnik grada Varaždina Neven Bosilj poručio je, pak, kako grad Varaždin sudjeluje financirajući rad Caritasa tijekom godine.

„Bez Critasa teško da bi svi naši sugrađani koji žive ispod socijalnog i ljudskog minimuma mogli živjeti i prehranjivati se, stoga smo na toj humanosti koju Caritas pokazuje i mi zahvalni“, istaknuo je gradonačelnik Bosilj.