Varaždinska županija u vrhu europskih regija po sedmodnevnoj incidenciji

21. studenoga 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Varaždinska županija u vrhu europskih regija po sedmodnevnoj incidenciji

Damir Špehar/PIXSELL


Sa 1586 novozaraženih u tjedan dana Varaždinska županija ima sedmodnevnu incidenciju na 100.000 stanovnika vrijednosti 944 čime je i dalje na vrhu europskih regija..

U Varaždinskoj županiji 180 je novih slučajeva zaraze, od ukuno 529 testiranih uzoraka, a preminule četiri osobe, izvijestio je u subotu Županijski stožer Civilne zaštite.

Na liječenju u varaždinskoj Općoj bolnici je 185 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je 60 na odjelu infektologije, sedam na ostalim odjelima u Varaždinu, te u jedinici intenzivnog liječenja 16 od kojih je 15 na respiratoru. U Klenovniku sje 55 pacijenata, a u Novom Marofu 47.

Preminule su četiri osobe s covidom-19. Tako se broj preminulih u posljednja tri tjedna povećao na 51. Prije toga, u osam mjeseci, preminule su tri osobe pozitivne na covid-19, navodi se u priopćenju.

Oporavilo se 226 osoba.

Od početka epidemije bilo je 6074 zaraženih na području Varaždinske županije..

S obzirom na nove, strože mjere koje su na području Varaždinske županije na snazi od danas do 4. prosinca, iz Županijskog stožera Civilne zaštite pojasnili su da se obustava rada ugostiteljskih objekata neće odnositi na usluge pripreme i dostave hrane, na objekte koji nude usluge smještaja i usluge prehrane gostiju u smještaju te na rad pučkih i studentskih kuhinja.

Također, bit će omogućeni treninzi i natjecanja te korištenje sportskih terena i objekata za sportašice i sportaše I. i II. kategorije u pojedinačnim sportovima te seniorskim sportskim ekipama koje nastupaju u najvišem stupnju natjecanja.

(Hina)

Facebook Comments