Varaždinska županija: Dvije novooboljele osobe od covida-19

24. srpnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Varaždinska županija: Dvije novooboljele osobe od covida-19

Duško Jaramaz/PIXSELL


Dva nova slučaja zaraze koronavirusom zabilježena su u protekla 24 sata u Varaždinskoj županiji gdje je prvom dozom cjepiva cijepljeno 52,3 posto odrasloga stanovništva, izvijestio je u subotu Županijski stožer civilne zaštite.

U Varaždinskoj županiji jučer je testirano 150 osoba od kojih je dvoje pozitivno na koronavirus. Oporavile su se dvije osobe, a na liječenju u Općoj bolnici Varaždin su dvije osobe s težom kliničkom slikom.

S datumom 22. srpnja, gledajući odraslo stanovništvo, prvom je dozom cijepljeno 52,3 posto stanovništva, a s cijepljenjem je završilo 43 posto odrasloga stanovništava.

Utrošene su 71.952 prve doze cjepiva, te 58.717 u cijepljenju drugom dozom. Ukupno je na području županije utrošeno 130.669 doza cjepiva kojima je cijepljeno odraslo stanovništvo.

Danas od 8 do 18 sati cijepljenje u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu bit će samo za naručene građane drugom dozom Pfizera, koji su prvom dozom cijepljeni 11. lipnja.

Tijekom idućega tjedna – u srijedu, 28. srpnja, prvom dozom cjepiva Pfizer cijepit će se od 8 do 14 sati u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu, a mogu bez najave i narudžbe doći svi koji se žele cijepiti prvi put.

U četvrtak, 29. srpnja, od 8 do 18 sati u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu na redu će biti cijepljenje isključivo drugom dozom AstraZenece za osobe cijepljenje prvom dozom 6. svibnja, a u subotu, 31. srpnja, u sportskoj gradskoj novoj dvorani u Ludbregu na redu je cijepljenje za sve zainteresirane građane prvom dozom Pfizera te drugom dozom AstraZenece za one prvi puta cijepljene 8. svibnja. (Hina)

Facebook Comments


[ssba]