Varaždin: Stričak i Bosilj obišli žurne službe

1. siječnja 2022. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Varaždin: Stričak i Bosilj obišli žurne službe

foto: Facebook


Sustav žurnih službi Varaždinske županije funkcionira, naglasio je u subotu varaždinski župan Anđelko Stričak koji je na Novu godinu zajedno s gradonačelnikom Varaždina Nevenom Bosiljem tradicionalno obišao hitne službe.

Stričak i Bosilj svoj su obilazak započeli u ravnateljstvu Policijske uprave varaždinske, a načelnik Predrag Benčić kazao je kako je novogodišnja noć prošla u najboljem redu, bez ikakvih intervencija.

Varaždinski vatrogasci imali su jednu intervenciju zbog zapaljene pirotehnike, no bez obzira na to, prvi sati nove godine protekli su mirno, potvrdio je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Varaždin Ivica Labaš.

Novogodišnja je noć bila mirna i za pripadnike hitne medicine, kazao je ravnatelj županijskog Zavoda za hitnu medicinu Mladen Smoljanec. Ipak, naglasio je Smoljanec, protekla godina zbog pandemije koronavirusa i velikog broja zaraženih bila je izazovna za cijeli zdravstveni sustav, a ne vjeruje ni da će 2022. godina biti lakša.

Četiri monitora za praćenje vitalnih funkcija pacijenata

Čelnici Grada i Županije obišli su i Opću bolnicu Varaždin, a Bosilj je ravnatelju varaždinske bolnice Damiru Poljaku uručio četiri monitora za praćenje vitalnih funkcija pacijenata, donaciju vrijednu gotovo 60 tisuća kuna. Osim toga, najavio je i daljnju podršku Grada, a jedna od mjera kojima će Varaždin nastojati zadržavati zdravstveni kadar i pomagati bolnicu su i povoljniji uvjet za najam stanova s mogućnošću njihovog otkupa.

Kako je naglasio Poljak, prošla godina je bila izuzetno teška, no bez obzira na to, hladni pogon i bolnički sustav i dalje funkcioniraju, izgrađena su dva nova objekta, objedinjeni hitni bolnički prijem i dnevna bolnica, a dobivena je i građevinska dozvola za izgradnju centralnog operacijskog bloka.

„Educiramo i dalje naše djelatnike, proširili smo mnoge dijagnostičke i terapijske postupke, uveli nove operativne zahvate. Stručni, profesionalni i infrastrukturni razvoj ove bolnice ima svoju budućnost i prosperitet”, rekao je Poljak.

Iako je običaj da se prvog dana u godini obiđe i prvorođena beba, u Općoj bolnici Varaždin još na nju čekaju, no kako je istaknuo Poljak, dobra vijest je da su u 2021. godini rođene 1.403 bebe, što je stotinjak više u odnosu na godinu prije toga.

(Hina)