Varaždin domaćin Europskog rukometnog prvenstva za kadete

10. kolovoza 2021. Autor: prigorski.hr Sport Varaždin domaćin Europskog rukometnog prvenstva za kadete


Varaždin i Koprivnica bit će domaćini Europskog muškog rukometnog prvenstva za kadete koje će se održavati od 12. do 22. kolovoza, uz sudjelovanje 16 reprezentacija, najavljeno je u utorak u Varaždinu.

Direktor marketinga Hrvatskog rukometnog saveza i direktor EP-a Silvijo Njirić zahvalio je Gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji na organizaciji, napomenuvši da je Varaždin od strane HRS-a već nekoliko puta odabran kao suorganizator velikih sportskih događanja.

“Bit ćemo i suorganizatori Svjetskog prvenstva 2025. godine zajedno s Danskom i Norveškom. U našem razmišljanju je da će Varaždin, uz Zagreb, biti domaćin dvaju glavnih događanja”, istaknuo je Njirić.

Kazao je i da će zbog sigurnosti svih sudionika ovog prvenstva svakog drugog dana po šest puta dnevno biti organizirano testiranje na covid-19.

Nino Lilić, predsjednik i koordinator Izvršnog povjerenstva EP-a, naglasio je da u organizaciji sudjeluju brojni volonteri te da će se svi zajedno truditi zadovoljiti stroge kriterije EHF-a.

“Dobili smo odobrenje i za nešto gledatelja, tako da će se utakmice moći pratiti s tribina”, rekao je Lilić.

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković zahvalio je predstavnicima HRS-a što su omogućili da Varaždin ponovo bude domaćin velikog sportskog natjecanja.

“Osobno mi je drago da mjere dozvoljavaju ulaz gledateljima jer sport bez publike nije sport”, rekao je Marković dodavši da će Grad kao pokrovitelj za organizaciju EP-a izdvojiti 250 tisuća, a Varaždinska županija 10 tisuća kuna.

Pročelnik Upravnog odjela za sport i zdravstvenu zaštitu Grada Varaždina Dražen Cesar podsjetio je da je rukomet jedan od najtrofejnijih sportova u Hrvatskoj, s mnogo svjetskih, europskih, ali i olimpijskih medalja te poželio hrvatskim reprezentativcima više sreće u odnosu na 2018. kad su bili četvrti.

Hrvatska će na EP-u za kadete igrati u Koprivnici u skupini D s Francuskom, Portugalom i Austrijom, dok su utakmice za medalje u varaždinskoj Areni. (Hina)