Uzgajao marihuanu, a pretragom kuće i vikendice policija je zatekla “ratno stanje”

20. studenoga 2020. Autor: prigorski.hr Crna kronika Uzgajao marihuanu, a pretragom kuće i vikendice policija je zatekla “ratno stanje”

foto: Pu koprivničko-križevačka


Policijski službenici Policijske postaje Đurđevac dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 41 i 39-godišnjakom sa šireg đurđevačkog područja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama, omogućavanja trošenja droga i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih sredstava.

Sumnja se da je osumnjičeni 41-godišnjak tijekom ove godine uzgajao biljke konoplje tipa droga, od kojih je proizveo drogu marihuanu.

Tijekom pretraga kuće i vikend objekata pronađeno je 1985 grama droge marihuane, 68 grana biljke konoplje tipa droga, 48 sjemenki nalik na sjemenke indijske konoplje, automatska puška, strojnica, pištolj, tri nabojnika, 703 komada raznog streljiva, 1,9 kilograma eksploziva, ručna bomba i dvije tromblonske mine.

oruzje

foto: Pu koprivničko-križevačka

Također, sumnja se da je osumnjičeni 41-godišnjak u više navrata u zamjenu za tablete koje sadrže djelatnu tvar „Diazepam“, davao osumnjičenom 39-godišnjaku drogu marihuanu.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama, omogućavanja trošenja droga i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih sredstava protiv osumnjičenog 41-godišnjaka je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, a protiv osumnjičenog 39-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela omogućavanja trošenja droga i optužni prijedlog zbog neovlaštenog posjedovanja droge.

Facebook Comments