U prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu ujutro na autocesti Rijeka – Zagreb, između tunela Podvugleš i Čardak, poginula su dvojica radnika Hrvatskih autocesta (HAC) na koje je u zaustavnoj traci udarilo teretno vozilo.

Prema prvim podacima iz primorsko-goranske policije nesreća se dogodila na djelu autoceste u smjeru Zagreba kod čvora Stara Sušica.

HAC je priopćio da se nesreća dogodila po završetku radnog zadatka i pripreme ophodarskog vozila za odlazak s lokacije. “Na žalost, došlo je do naleta teretnog vozila na radnike i ophodarsko vozilo koje je bilo na zaustavnoj traci i propisno obilježeno. Točan uzrok nesreće znat ćemo po okončanju izvidnih radnji nadležne policijske uprave”, kažu u HAC-u.

Pritom apeliraju na sve vozače da se pridržavaju postavljenih ograničenja te da vožnju prilagode uvjetima na cesti. “Ponavljamo da su brzina, umor i nepažnja najčešći uzroci prometnih nesreća. Mislite na svoje bližnje, ali i bližnje drugih vozača kao i radnika koji rade na održavanju autocesta”, poručio je HAC, izrazivši sućut obiteljima stradalih djelatnika.

Iz HAK-a upozoravaju da je zbog prometne nesreće prekinut promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Ravna Gora i Vrbovsko u smjeru Zagreba.

Promet je preusmjeren preko Ravne Gore, no, zbog stvaranja kolone na čvoru Ravna Gora, preporučuje se izlazak već na čvoru Delnice.