Za ukupno sedam razbojstava i jednu razbojničku krađu osumnjičen je 31-godišnjak nakon što je uhićen te kriminalistički istražen u Splitu, gdje je u nedjelju, također uz prijetnju nožem, maloljetniku oteo mobitel.

Iz splitsko-dalmatinske policije u utorak su izvijestili kako je brza akcija njihove ophodnje rezultirala pronalaskom višestrukog počinitelja razbojstava, jednog u pokušaju te jedne razbojničke krađe.

Sve je to potvrđeno nakon što im je u nedjelju predvečer dojavljeno da je nepoznati muškarac na splitskoj ulici od maloljetnika zatražio da mu posudi mobitel, kojeg je uzeo i počeo bježati, a nakon što ga je mladić sustigao, zaprijetio mu je nožem i otišao.

Policija je otkrila gdje se nalazi te ga nedugo potom i uhitila, a kod njega je pronašla mobitel.

Kriminalističkom istragom utvrđeno je da je 31-godišnjak, uz ovu razbojničku krađu, prijeteći nožem na splitskom području počinio ukupno sedam razbojstava uz jedan pokušaj.

Tako je zadnjeg dana prošle godine maskiran ušao u prodavaonicu te uz prijetnju nožem od zaposlenice oteo novac i cigarete, 18. siječnja isto je učinio u trafici, dva dana kasnije opet u prodavaonici, pa 27. siječnja opet u trafici.

Drugog dana veljače ponovno je naoružan nožem ušao u prodavaonicu, ali iz nje, kada je ušao kupac, i izašao bez da je išta opljačkao, no istoga je dana razbojstvo uspješno počinio također u prodavaonici.

Sredinom mjeseca razbojstva je počinio u još dvije prodavaonice iz kojih je odnio novac i cigarete.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 31-godišnjak je jučer uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.