Županija će podržati odlazak matematičara na Matematičku konferenciju 2016.

Zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ivan Pal i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Branka Cuki razgovarali su s voditeljica Centra izvrsnosti Marom Grašić o odlasku matematičara na EUROMATH Učeničku matematičku konferenciju koja će se održati od 30. ožujka do 3. travnja 2016. u Solunu u Grčkoj.
Naime, dvanaestero učenika iz Centra izvrsnosti sa svojim projektima prošlo je na međunarodnom natjecanju te su stekli direktno pravo sudjelovanja na Učeničkoj matematičkoj konferenciji 2016. objasnila je profesorica Grašić.

Na konferenciji mogu sudjelovati učenici od 9 do 18 godina starosti, a svoja znanja i vještine imat će priliku pokazati u različitim radionicama, predavanjima i natjecanjima. Među najboljima izabrat će se komunikacijski idol mladih za 2016. godinu i idol matematičkog kazališta mladih, nagradit će se učenici i u izradi plakata za EUROMATH konferenciju te će se dodijeliti nagrada za najbolje predstavljanje matematičkih radova.

Zamjenik Pal zaželio je sreću svim učenicima ne skrivajući zadovoljstvo brojem učenika koji će se natjecati iz Koprivničko – križevačke županije, a Županija će pomoći u sufinanciranju odlaska učenika na spomenuto natjecanje.

Centar izvrsnosti otvoren je u siječnju 2013. godine u koprivničkoj gimnaziji Fran Galović, a financiran je iz proračuna Koprivničko – križevačke županije.

prigorski.hr/kckzz.hr

foto: kckzz.hr