Uz Osnovnu školu Klinča Sela u Zagrebačkoj županiji u petak je otvorena novoizgrađena sportska dvorana vrijedna 23 milijuna kuna.

Nova dvodijelna sportska dvorana je neto površine oko 2.032 metara četvornih, u potpunosti je opremljena i ima tribine sa 300 sjedećih mjesta.

„Ovakve investicije važne su za razvoj lokalne zajednice jer će dvorana, osim učenicima, biti na raspolaganju mnogobrojnim sportskim kolektivima za treninge i natjecanja, a uvjeren sam da će biti dobar poticaj za postizanje još boljih sportskih rezultata“, poručio je načelnik općine Klinča Sela Miljenko Vučković,

Osvrnuvši se na školu u Klinča Selima koja radi u jednoj smjeni i novu sportsku dvoranu, izaslanik predsjednika Vlade RH, držani tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak rekao je kako je županijska vlast napravila iskorak i nešto što je u Hrvatskoj nadstandard. “A država će kroz sredstva Nacionalnog plana oporavka i otpornosti upravljati procesom da se ovakve lijepe priče događaju diljem Hrvatske“, poručio je Paljak.

Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik i potpredsjednik Županijske skupštine Mato Čičak rekao je da ovakav obrazovni standard žele u svim dijelovima Zagrebačke županije. Istaknuo je da Županija izdvaja značajna sredstva za kapitalnu izgradnju u školstvu.