UVODI SE TIM 2 ZA ĐURĐEVAC Koren: ‘Lacković puno priča, ali nije ništa napravio’; Lacković: ‘Koren vidi da gubi izbore pa je u strahu pronašao novce’

13. siječnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno UVODI SE TIM 2 ZA ĐURĐEVAC Koren: ‘Lacković puno priča, ali nije ništa napravio’; Lacković: ‘Koren vidi da gubi izbore pa je u strahu pronašao novce’


Koprivničko-križevački župan, Darko Koren u srijedu je najavio uvođenje Tima2 na đurđevačkom području.

Naime, riječ je o timu hitne medicinske pomoći koja djeluje u sklopu Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije i koji se već dugi niz godina ‘priziva’, međutim nikako da se oformi.

Kako je objasnio župan, na osnivanju istog radilo se cijelo vrijeme, međutim, nisu se do sada uspijevala osigurati dovoljna sredstva.

– Dio koristi od nagodbe koju smo napravili s državom po pitanju dugovanja za zgradu koprivničke gimnazije je upravo osnivanje Tima2. Novci koji su osigurani kroz tu nagodbu sada djelomično mogu otići i na taj zdravstveni aspekat – kazao je župan.

Pojasnio je kako na godišnjoj razini samo na plaće zaposlenih u tom timu iznose oko miliju i pol kuna, a tu je još i potrebna oprema za radi i ostalo, što će sve biti osigurano. Šefica županijskog Zavoda, Mirjana Hanžeković već je krenula s organizacijom.

No, župan je istaknuo kako je ovo i pokazatelj da on kao političar radi i ne priča puno o tome, za razliku od nekih pa se tako osvrnuo na prozivke đurđevačkog predsjednika Gradskog vijeća i županijskog vijećnika, Željka Lackovića koji je oštro kritizirao nagodbu s državom.

– Svojevremeno se hvalio kako je sa svojim prijateljima Milanom i Lovrom, kako je oslovljavao tadašnje ministre Kujundžića i Kuščevića, sve dogovoreno za drugi tim u Đurđevcu. Međutim, izgleda da je Lacković puno pričao, ali nije ništa napravio, a Koren je osigurao novce i to će napraviti – poručio je župan Koren.

Na njegove izjave reagirao je prozvani Lacković.

– Očito je Koren napravio istraživanje javnog mijenja i vidi da gubi izbore pa je u strahu pronašao novce za Tim 2 iako je prije mjesec dana zajedno sa HDZ-om odbio amandman upravo da se osiguraju sredstva za Tim 2. Zahvaljujem se nezavisnim vijećnicima, SDP-a i HSS-a koji su podržali moj amandman za uvođenje tima 2, a Koren može slobodno odgovoriti u eter, kad se voli hvaliti, tko je dogovorio sastanak i osigurao podršku ministra Kujundžića da Koprivnica dobi magnetnu rezonancu – kazao je Lacković i podsjetio kako je do toga došlo nakon što je takav isti zahtjev odbijen ravnatelju koprivničke bolnice, dr. Devčiću.

U konačnici, Lacković je zaključio kako će ovime biti ispravljena nepravda da pola Podravine nema Tim 2, što vidi kao  posljedicu načina vladavine Korena.

Facebook Comments