USUSRET 21. IZDANJU MALONOGOMETNOG TURNIRA KRIŽEVCI 2019 “OŽUJSKO-KTC” Prvi se pamte – 1999. – EFKA

30. listopada 2019. Autor: prigorski.hr Križevci USUSRET 21. IZDANJU MALONOGOMETNOG TURNIRA KRIŽEVCI 2019 “OŽUJSKO-KTC” Prvi se pamte – 1999. – EFKA


Zajednica športskih udruga grada Križevci ubrzo je, nakon izgradnje sportske dvorane 1999. godine, organizirala malonogometni turnir. Nije to, naravno, bilo na današnjoj razini, po brojnosti sastava i novčanim nagradama, ali je i taj turnir bio vrlo kvalitetan.

Nastupilo je dvadesetak družina, prva nagrada je bila pet puta manja nego danas, a pobjednički pokal osvojio je sastav EFKA, poznatog križevačkog ugostitelja i sportskog djelatnika Željka Evačića koji je svojedobno bio i predsjednik križevačkog nogometnog kluba.

U toj su momčadi igrali njegov brat Mario, Željko Kundrak, Jadranko Jambrec, Tomica Kadović, braća Vedran i Slaven Bukal, uz vrsna pojačanja sa strane, poput Glibića i Kutanjca. Denis Glibić je proglašen igračem turnira, a najbolji strijelac bio je Mario Evačić, jedan od ponajboljih nogometaša iz Križevaca koji je poslije bio i igrač-trener, između ostalog, i u Križevcima. Prvi se pamte – EFKA 1999.

Na slici: Željko Evačić uoči kup utakmice s Osiijekom 2006. godine (2:5). Jedan pogodak postigao je Mario Evačić / foto: Silvio Novosel

 

 

Facebook Comments